Τον ισχυρισμό του πως ο λαός της πΓΔΜ είναι «Μακεδόνες» και η γλώσσα του είναι η «Μακεδονική» εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Μάλιστα μιλώντας σε ένα πάνελ κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης ο κ. Ζάεφ μετά από ερώτηση πολίτη, ξεκαθάρισε πως κανείς πλέον, μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τόσο την εθνότητα όσο και τη γλώσσα της χώρας του.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, εξακολουθεί σε κάθε τοποθέτησή του να επαναλαμβάνει τα οφέλη από τη συμφωνία για τη χώρα του που για πρώτη φορά δημιουργεί κεκτημένα για τη γλώσσα και την εθνότητα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Ζ. Ζάεφ από τη Βουλή των Σκοπίων δήλωσε ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η «μακεδονική» γλώσσα θα μπορεί πλέον να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος. Και είναι καλό αυτό, να αναρωτηθούμε τι κάναμε γι’ αυτούς τα προηγούμενα 27 χρόνια. Κάναμε μήπως κάτι γι΄αυτούς; Και τώρα, μέσω φιλίας που οικοδομούμε και με την επίλυση του πικρού αυτού προβλήματος, που επί 27 χρόνια αιωρείται από πάνω μας και μας έχει καθηλώσει, έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα εκεί. Μέχρι τώρα απαγορευόταν. Ήταν ταμπού θέμα. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη εδώ. Τώρα πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά, να άρουμε τα εμπόδια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.