Επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές του πλανήτη -και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αξίας 32 τρισ. δολαρίων- ζήτησαν από τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ενέργεια αυτή γίνεται με φόντο τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στο Κατοβίτσε της Πολωνίας. Στόχος της συνόδου είναι στις 14 Δεκεμβρίου να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν για μια «δίκαιη μετάβαση» από την παραγωγή ενέργειας με ορυκτά καύσιμα σε καθαρές μορφές ενέργειες, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι συνολικά 415 επενδυτές από όλο τον κόσμο (όπως οι UBS Asset Management και Aberdeen Standard Investments), υπέγραψαν την «Παγκόσμια Δήλωση Επενδυτών προς Κυβερνήσεις για την Κλιματική Αλλαγή», ζητώντας άμεσες ενέργειες.

«Η παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας μας, της κοινωνίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε κλιματικούς κινδύνους», ανακοίνωσαν οι επενδυτές στην παρέμβασή τους, η οποία είναι η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, για το συγκεκριμένο ζήτημα.