Ο Χρήστος Μασκίνης, πριν έρθει στο Coding Bootcamp, ήταν νοσηλευτής με μηδενική εμπειρία στον προγραμματισμό. Είχε μια μικρή εμπειρία μόνο από linux. Ένα τυχαίο βράδυ, άκουσε σε ένα τσιπουράδικο κάποιον φίλο του να μιλάει για το Coding Bootcamp κι έτσι αποφάσισε να το ψάξει και να γραφτεί.

Μάλιστα το έκανε παράλληλα με τη δουλειά του, επιλέγοντας την part-time εκδοχή του Coding Bootcamp στη γλώσσα της C#. Μάντεψε πού βρίσκεται σήμερα…

Το πρώτο βήμα…

Ο Χρήστος επισκέφτηκε την ιστοσελίδα του Coding Bootcamp. Ως εργαζόμενος επέλεξε να παρακολουθήσει τα απογευματινά, part-time μαθήματα, τα οποία διαρκούν 4 ώρες κάθε μέρα. Ο Χρήστος αποφάσισε να κάνει το βήμα. Να αλλάξει τη ζωή του σε μόλις 24 εβδομάδες. Γράφτηκε στο τμήμα της C#. Δεν τον πτόησε ούτε η κούραση, ούτε το απαιτητικό πρόγραμμα. Ξυπνούσε στις 06:00 το πρωί και γύριζε στο σπίτι στις 22:00. «Αν κάτι σου αρέσει, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις» μας εξηγεί.

Ο Χρήστος τα κατάφερε. Κι έκανε υπερήφανο όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά κι όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την πορεία του. Σε λιγότερο από ένα μήνα από την αποφοίτησή του, ξεκίνησε να εργάζεται ως  entry-level προγραμματιστής στην εταιρία CosmosΕπανειδικεύτηκε στον προγραμματισμό κι έκανε μια στροφή 180 μοιρών. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια πως του αρέσει τόσο πολύ το αντικείμενο εργασίας του, που δε νιώθει ότι δουλεύει στην πραγματικότητα.

Από νοσηλευτής, πλέον προγραμματιστής

Πλέον αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του να παρακολουθήσει το Coding Bootcamp της AFDEmp«Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος της γνώσης που παίρνεις. Αλλά κυρίως, αυτά που μάθαμε είχαν άμεση εφαρμογή στην αγορά εργασίας», μας λέει χαρακτηριστικά. «Όμως εκτός από τις γνώσεις, το Coding Bootcamp δείχνει το δρόμο για όλο το εταιρικό περιβάλλον. Σου μαθαίνει τη συνεργασία και τα soft skills».

Με απασχολησιμότητα 97% γνωρίζουμε ότι η προσπάθειά μας βοηθάει ουσιαστικά στο να αλλάξει κάποιος τη ζωή του. Τα λόγια των αποφοίτων μας μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Αν είσαι μελλοντικός υποψήφιος αλλά φοβάσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις, να θυμάσαι τα λόγια του Χρήστου. «Αν κάτι σου αρέσει, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις».

Το Coding Bootcamp 7 ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου. Τι περιμένεις;