Ένας στόλος από τουριστικά λεωφορεία εξοπλισμένα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφόρησαν σήμερα δοκιμαστικά στους δρόμους της Σαγκάης.

Το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, που ανέπτυξαν από κοινού ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου Baidu και μια τουριστική εταιρία από τη Σαγκάη, έχει στόχο να καταστήσει τις μεταφορές πιο εύκολες για τους τουρίστες μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο λεωφορείο με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου – δεν χρειάζονται δηλαδή εισιτήρια. Παράλληλα, το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με ασύρματους μεταφραστές, που απαντούν τα ερωτήματα των τουριστών και τους ξεναγούν στην πόλη.

Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια που καλύπτουν τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς στη Σαγκάη. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιανουάριο του 2019. Αρχικά θα τεθούν σε κυκλοφορία 10 τουριστικά λεωφορεία, ενώ 10 ακόμα θα ενταχθούν στον στόλο αργότερα το 2019. Η Baidu και η Σανγκάη υπέγραψαν τον Νοέμβριο συμφωνία για τη στρατηγική τους συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν την ανάδειξη της Σανγκάης σε μία ‘έξυπνη πόλη’.