Η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος δεν ακούστηκε ακόμα και δεν ενδιαφέρθηκε για το ζήτημα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πετάει έξω από το βοήθημα φέτος τους Μοναχούς, διότι τους θεωρεί “φιλοξενούμενους”στα μοναστήρια όπου διαμένουν, επομένως δεν το έχουν ανάγκη.

Ενώ ως και πέρσι, στο σύστημα taxis υπήρχε δυνατότητα, ώστε και οι μοναχές και οι μοναχοί της Ελλάδος, να πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα, φέτος στο  https://www.koinonikomerisma.gr/ όλοι οι μοναχοί που δηλώνουν στο σύστημα ότι φιλοξενούνται εντός των μοναστηριών απορρίπτονται από το σύστημα, έστω και αν είναι πάμπτωχοι και αυτοί και τα μοναστήρια τους…

Το εντελώς παράδοξο είναι, ότι το σύστημα εγκρίνει το βοήθημα στους ενδεείς μοναχές-μοναχούς, αρκεί να δηλώσουν ότι διαμένουν εκτός του μοναστηριού τους.

Η επίσημη Εκκλησία Ελλάδος δεν ακούστηκε ακόμα και δεν ενδιαφέρθηκε για το ζήτημα.

Ούτε επίσης και από το Αγιον Όρος, ακούστηκε κάτι, πιθανόν γιατί, το Άγιο Όρος, “λαμβάνει” σοβαρή κρατική ετήσια επιχορήγηση…

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ενδιαφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος ζήτησε από τους αρμόδιους να δουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να αποκαταστήσουν την αδικία που γίνεται. Ο Αρχιεπίσκοπος το πληροφορήθηκε από το στενό  συνεργάτη του, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, ο οποίος πέρασε από Μονή και ξέρει τί σημαίνει ενδεής Μοναχός.