Ελεγχος χωρίς αποτέλεσμα στο σπίτι του Μανιαδάκη που από προστατευόμενος μάρτυρας στη Νοβάρτις έγινε κατηγορούμενος

 

Ερευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατοικία του κ. Μανιαδάκη στον Διόνυσο χωρίς να υπάρξουν ευρήματα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες. Ερευνα διεξήχθη και σε ένα ακόμη σπίτι όπου διάμενει η οικογένεια του κ. Μανιαδάκη.
Το θέμα του προστατευόμενου μάρτυρα που αιφνιδίως πέρασε στη θέση του κατηγορούμενου (παθητική δωροδοκία) έχει οδηγήσει σε μεγάλη κόντρα τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία διασταυρώνουν παντί τρόπω και με κάθε μέσον τα ξίφη τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινούμεθα προς τις εκλογές με κλίμα που έρχεται από το μακρινό παρελθόν, ιδιαίτερα τοξικό, που όπως υποστηρίζουν πολλοί, τραυματίζει τη δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου και ζητά από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί για τις δημόσιες παρεμβάσεις, του αναπληρωτή υπουργού υγείας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στήριξη στον Παύλο Πολάκη όσον αφορά τις καταγγελίες ότι αποκάλυψε το όνομα προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στον απόηχο των αναρτήσεων αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Facebook που περιέχουν το όνομα του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως ο πανεπιστημιακός δεν είναι πλέον προστατευόμενος μάρτυρας και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται αποκάλυψη ονόματος, υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παραλείψεις και ατέλειες στην έρευνα για Novartis