Τις συνθήκες αρπαγής, την ομηρία και την απελευθέρωσή του περιέγραψε στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος.

Ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί από αγνώστους το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.  Iσχυρίζεται δε ότι δεν έδωσε χρήματα στους απαγωγείς του και πως, κατά την διάρκεια της ομηρίας του, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα χέρια.

 «Μου είχαν βάλει κουκούλα, με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και είχα δεμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, δεν θυμάμαι διαλόγους».

Τα σημάδια από τα χτυπήματα διαπίστωσε και ο ιατροδικαστής που κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για να εξετάσει τον κ. Μαυρίκο.

  Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως δεν γνωρίζει που τον κρατούσαν και εκτίμησε ότι του έδωσαν να φορέσει άλλα ρούχα ώστε να μη βρεθούν ίχνη από το DNA τους σε ενδεχόμενο εργαστηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο κ. Μαυρίκος είπε ότι οι απαγωγείς του τον άφησαν ελεύθερο σε ερημική περιοχή της Αττικής που δεν μπορεί να προσδιορίσει και περπάτησε για αρκετή ώρα.

  Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μεταδίδει πως ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες τον απελευθέρωσαν χθες, στη 1μ.μ και όταν έφτασε σε κεντρικό δρόμο, επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά, πολύ κοντά στο δικό του.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν ειδοποίησε την αστυνομία επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτεια του.

  Ο επιχειρηματίας κάλεσε σήμερα, στις 11π.μ το τμήμα Ανθρωποκτονιών για να ενημερώσει πως είναι σώος.  «Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία στους αστυνομικούς.

Ειδικό κλιμάκιο έσπευσε στο σπίτι του κ. Μαυρίκου και, αφού πήρε τα πρώτα δείγματα, μετέφερε τον επιχειρηματία στην ΓΑΔΑ.