Το πρόγραμμα για φέτος λέει κωμωδία. Μετά τον Σαρτρ και τον Στρίντμπεργκ σειρά έχει ο Μαριβώ και “Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15) κάθε Σάββατο στις 19:00

Τον Μαριβώ τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά όταν ήμουν 20. Εκείνη την εποχή παρακολουθούσα τις εξετάσεις των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου. Θυμάμαι να βλέπω την “Φιλονικία” σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στην πειραματική σκηνή και να σημειώνω σε ένα κομμάτι χαρτί τους εκκολαπτόμενους ηθοποιούς που με εντυπωσίαζαν. Αργότερα κάποιοι από αυτούς έκαναν σημαντικά πράγματα στα θεατρικά τεκταινόμενα.

Στο δια ταύτα “Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης” είναι ένα έργο που διεισδύει στο αναπάντεχο του έρωτα. Μια φαρσοκωμωδία στην οποία η Σύλβια, κόρη του Άρχοντα Οργκόν, αποφασίζει να αλλάξει ρόλο με την Λιζέτ, την υπηρέτριά της, για να εξετάσει από απόσταση τον υποψήφιο γαμπρό που της έχει προτείνει ο πατέρας της. Για καλή της τύχη όμως το ίδιο έχει πράξει και ο Δοράντης (ο υποψήφιος γαμπρός) με τον υπηρέτη του, Αρλεκίνο. Και έτσι τα βέλη του Έρωτα διασταυρώνονται και πετυχαίνουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την καρδιά των δύο νέων.

Ο ρόλος μου στο ¨Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης” δεν έχει γραφτεί από τον Μαριβώ. Ήταν μια ιδέα του σκηνοθέτη, Εμμανουήλ Μανιού, που της έδωσε ζωή και της χάρισε πνοή η Μαίρη Σάββα η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει κάνει τη μετάφραση. Πρόκειται για την Ζυστίν, την καλεσμένη πιανίστα στο αρχοντικό του Οργκόν και παλιά φιλενάδα της Σύλβια, η οποία συμβαίνει να έχει κάπως εκκεντρικό γούστο στην εξωστρέφεια των συναισθημάτων και των επιθυμιών της.

  • Αγορά εισιτηρίων: https://bit.ly/2OBwT3m
  • Τηλέφωνο Κρατήσεων: ▪️11876 ▪️2105201684 ▪️6956172439
  • Θέατρο ΑΡΓώ: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Πιερ ντε Μαριβώ Μετάφραση-Διασκευή: Μαίρη Σάββα Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός Φωτισμοί: Αγγελος Παπαδόπουλος Κοστούμια: Agathi by Kika Σκηνικά: Εμμάνουελ Μανιός Μουσική: Εμμάνουελ Μανιός και Μανώλης Καπαράκης Φωτογραφίες & Video Παράστασης: AbyssOn Productions Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Σαραντοπούλου

Ερμηνεύουν: Σπύρος Σπαντίδας (Δοράντης), Έλενα Μεντζέλου (Σύλβια), Μάρα Δαρμουσλή (Λιζέτ), Πάνος Καρμάτης (Μάριος), Τηλέμαχος Κρεβάικας (Οργκόν), Γιώργος Ζώης (Αρλεκίνος), Βαλίσια Βύζα (Ζυστίν), Γιώργος Τσαγλιώτης (Υπηρέτης).

Social media
Facebook (fan page): https://www.facebook.com/topaixniditouerwtakaithstyxhs/
Instagram: https://instagram.com/topaixniditouerwtakaithstyxhs