Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. μιλώντας στην Πολιτικής Επιτροπή της ΝΔ. Η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την «κυβέρνηση κουρελού» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 είπε ότι μητέρα όλων είναι οι εθνικές εκλογές.

Ζήτησε από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να… βάλουν στη ναφθαλίνη τα κοστούμια και να φορέσουν στολή εργασίας καθώς όπως είπε κανείς δεν πρέπει να επαναπαυθεί.

Αναφερόμενος μάλιστα στην κυβέρνηση είπε ότι είναι ένα σύστημα αδίστακτο που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε το Μαξίμου να μην επιχειρήσει την ύστατη ώρα την αλλαγή των όρων διεξαγωγής των εκλογών.

«Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους όρους και προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους να τα ξεχάσουν» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα.

«Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν νοείται» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και στα βασικά στοιχεία της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Η Δημοκρατία θέλει εκλογές

« Πλησιάζει η ώρα να φύγει ο κ.Τσίπρας από την εξουσία. Η δημοκρατία θέλει εκλογές. Οπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με εκλογές στην εξουσία, θα φύγει με εκλογές. Η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας έρχεται μέσα από τη λειτουργία της», είπε χαρακτηριστικά.