Ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί τώρα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV και την Έλλη Στάη
Η συνέντευξη καλύπτεται με live blogging ενώ ακολουθεί και το live streaming. Στη συνέντευξή του στην Έλλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται για θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος, η κυβερνητική πλειοψηφία και οι επερχόμενες εκλογές, η υπόθεση Novartis, η οικονομία, η επίσκεψη Μέρκελ και τα εθνικά θέματα.

«Έχουμε πατριωτικό καθήκον να δράξουμε την ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει ανοιχτό μέτωπο με μία χώρα που θα μπορούσε να είναι ζωτικός χώρος για την οικονομία και τις επιχειρήσεις μας», σχολίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία των Πρεσπών σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Open.

«Η λύση του Μακεδονικού είναι μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της μέχρι τώρα θητείας μου», σημείωσε ο ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Ως προς το ΝΑΤΟ και την εισδοχή των Σκοπίων σε αυτό, ο κ.πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ερθει σε μεταγενέστερο χρόνο για λόγους καθαρά τεχνικούς.

Ως  προς τις εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Ο Πάνος Καμμένος – ένας εξαιρετικός υπουργός Αμυνας – είχε δηλωσει από παλιά ότι πρεπει να τηρηθεί η στάση του 1992 – καμια αναφορά στο ονομα Μακεδονία. Ομως από τότε οι διπλωματικές διεργασίες διαπραγματευόταν στην προσπαθεια επίλυσης του θέμα.
Η διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το ζήτημα αυτό όταν έρθει στη Βουλή είναι δεκτή. Οταν ο Καμμένος λέει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία δεν σημαίνει κάτι.. “Εγω πιστεύω ότι δεν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση” Αυτό θα του ζητήσει ο Α. Τσίπρας στη συνάντηση της Παρασκευής. Αν κάτι αλλάξει, τότε θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή.

 

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο. Ακόμη, θα αναφερθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και στις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τους προστατευμένους μάρτυρες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα επόμενα βήματα της ελληνικής οικονομίας. Τέλος ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στις εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις καθώς και στο Κυπριακό.

tsipras open02

πηγη, Εθνος