Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής ο Πάνος Καμμένος θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, αν τελικά έχουν διαφορές ή θα προχωρήσουν σε ένα μάλλον συναινετικό διαζύγιο.

Σίριαλ έγινε στα δημοσιογραφικά γραφεία η ημέρα συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων, καθώς ξεκίνησε από την Παρασκευή, όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και μετατέθηκε για το Σάββατο, στη συνέχεια για τη Δευτέρα (δήλωση Καμμένου) και τις τελευταίες ώρες ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο Κυριακή.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ούτως η άλλως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να περάσει την επίμαχη συμφωνία των Πρεσπών – εφόσον στα Σκόπια ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ψήφισης των αλλαγών στο σύνταγμα- χωρίς τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ναι μεν δεν θα την ψηφίσει, αλλα αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι θα πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Πολλά είναι και τα σενάρια που γράφονται σε περίπτωση που ο Καμμένος αλλάξει γνώμη και αποσυρθεί – κάτι μάλλον απίθανο, όπως δείχνουν αυτή την ώρα τα πράγματα. Σενάρια που μεταξύ άλλων θα οδηγήσουν τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία πιθανότατα θα λάβει, όπως δήλωσε σήμερα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη Βουλή υπήρχε και θα υπάρχει η λεγόμενη συμμαχία των προθύμων που προέρχεται από το χώρο του Ποταμιού, αλλά και από στελέχη βουλευτές των ΑΝΕΛ.