Ισως κάποιοι να το περιμένουν με μεγάλη αγωνία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται όσο στο παρελθόν. Προφανώς το παιγνίδι έχει τους δικούς του οπαδούς και η σύνθεση των ομάδων πάντα προκαλεί,όπως επίσης και οι προσωπικότητες όσων συμμετέχουν.

Πάντως το   ξεκινάει στις 3 Φεβρουάριου και θα εξελιχθεί πού αλλού; Στον Αγιο Δομίνικο. Και για να μη βαριείται το τηλεοπτικό κοινό, φέτος αποφασίστηκε ότι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική ομάδα και αντιστοίχως ο Σάκης Τανιμανίδης και ο  Τούρκος παραγωγός Ατσούν Ιλίτζαλι θα περιγράφουν τα παιγνίδια και θα συζητούν στα συμβούλια με τους παίκτες.

Όσον αφορά στη σύνθεση τόσο της ελληνικής όσο και της τούρκικης ομάδας, θα απαρτίζονται από 14 ή 15 παίκτες. Δεν θα υπάρχουν «διάσημοι» με την κλασική έννοια, χωρίς να αποκλείεται να συμμετάσχουν κάποια πρόσωπα αναγνωρίσιμα ή να προστεθούν στη συνέχεια. Γι’ αυτό και στα κάστινγκ που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Τουρκία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα εκτός από τις φυσικές και σωματικές αντοχές των υποψηφίων και στην προσωπικότητά τους. Οι τελικοί υποψήφιοι πέρασαν αρκετά ψυχομετρικά τεστ αλλά και αναλυτικές προσωπικές συνεντεύξεις.

Η ομάδα των «Κόκκινων» βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην τελική της σύνθεση σε σχέση με την ελληνική. Από 100 συμμετέχοντες έχουν επιλεγεί οι 30 επικρατέστεροι και τα ονόματά τους αναρτήθηκαν ήδη στη σελίδα του τουρκικού «Survivor» στο Instagram (φωτό κάτω). Προφανώς, ο Τούρκος παραγωγός και οι συνεργάτες του θέλουν να μετρήσουν και τις αντιδράσεις του κόσμου και στη συνέχεια να κλείσει η τελική ομάδα. Πρακτική που δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στην τελική σύνθεση της ομάδας των Ελλήνων. Όσον αφορά στους «Μπλε» η παραγωγή έχει φύγει από το στάδιο των 100 επικρατέστερων και οδεύει προς τους 30.

Στον Άγιο Δομίνικο θα ταξιδέψει και φέτος εκτός από τον Σάκη Τανιμανίδη και ο Γιώργος Λιανός, που θα περιγράφει κάποια από τα αγωνίσματα.