Ο αδερφός της Δούκισσας του Κέμπριτζ, Τζέιμς Μίντλετον και παρά την ωραία εμφάνιση και την κοινωνική του θέση, αποκαλύπτει πως νιώθει αποτυχημένος και παλεύει με την κατάθλιψη.

Ο Μίντλετον μίλησε σε βρετανική εφημερίδα με αφοπλιστική ειλικρίνεια και θάρρος.

«Ίσως αναρρωτηθείτε γιατί επέλεξα να μιλήσω τώρα για την κατάθλιψη που με ταλαιπωρεί από το τέλος του 2016», λέει ο Τζέιμς και συμπληρώνει: «Για δύο λόγους:  Πρώτον αισθάνομαι ότι τώρα την καταλαβαίνω και δεύτερονμε την επαγγελματική βοήθεια που δέχθηκα έχω επεξεργαστεί στρατηγικές για να την αντιμετωπίζω. Σήμερα, αισθάνομαι διαφορετικά τον σκοπό της ζωής και αντιλαμβάνομαι την ομορφιά της.

Δεν θα ήθελα να ζήσει τέτοια απομόνωση και μοναξιά ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Ένιωσα σαν να ήμουν τρελός. Ξέρω ότι είμαι ευλογημένος με μια προνομιούχα ζωή. Αλλά δεν με έκανε να είμαι θωρακισμένος απέναντι στην κατάθλιψη» είπε ο 31χρονος και συνέχισε: «Δεν είναι μια αίσθηση αλλά μια απουσία συναισθημάτων. Υπάρχεις χωρίς σκοπό και κατεύθυνση. Δεν μπορούσα να αισθανθώ καμία χαρά, ενθουσιασμό ή αναμονή» .

Eξηγώντας πως ήταν η Δούκισσα του Cambridge που τον ενθάρρυνε να μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη του, ο 31χρονος επιχειρηματίας είπε στη DailyMail: «Η κατάθλιψη είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του σύνθετου παζλ που είμαι εγώ. Από τότε που ήμουν παιδί ήξερα πως είμαι δυσλεκτικός. Τα γράμματα και οι αριθμοί εξακολουθούν να χοροπηδάνε και να θολώνουν στη σελίδα μπροστά μου και ορισμένες μέρες έχω δυσκολία στο να συλλαβίσω ακόμη και τα πιο απλά λόγια. Αλλά μόλις πριν από ένα χρόνο διαγνώσθηκα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ADD) κι έτσι όλες οι ιδιορρυθμίες και οι αδυναμίες του χαρακτήρα μου άρχισαν να έχουν νόημα».