Στην διαγραφή του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του κόμματος αποφάσισε να «τελειώσει» τον βουλευτή Ηρακλείου μετά τη δημόσια τοποθέτησή του υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα και την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία της Τετάρτης (16/01) στη Βουλή.

Την Κυριακή, ο κ. Δανέλλης –ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών– έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Επισημαίνοντας αρχικά, ότι οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμή έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα, χαρακτήρισε ως μοιραίο πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ασκήσει κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα ότι «σαν να παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία, ο γιος υποτάσσεται στον φονιά του πατέρα του».

Υπεραμύνθηκε πάντως, του κόμματός του, ισχυριζόμενος ότι το Ποτάμι έχει σηκώσει περισσότερα βάρη από εκείνα που του αναλογούν.

«Η ιστορική επιτυχία πιστώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς με τον Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία. Το Μακεδονικό δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα, είναι ταυτοτικό θέμα για τα κόμματα» επεσήμανε επιπλέον, ο κ. Δανέλλης.

«Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ άλλαξε το Σύνταγμα της. Τώρα είναι η σειρά μας» κατέληξε.