Εχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες της συντήρησης και της αποκατάστασης του στίβου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης». Και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου (10:30 πμ) είναι όλα έτοιμα για την τελετή των Εγκαινίων της ανακατασκευής του ιστορικού μας στάδιου…

Οι εικόνες που βιώσαμε όλοι κατά την διάρκεια της τελευταίας θεομηνίας, ήταν συγκλονιστικές, αφήνοντας πίσω της πληγές σε ένα από τα πιο ιστορικά στάδια. Από την επόμενη ημέρα όμως, πιάσαμε δουλειά! Το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» θα επέστρεφε το συντομότερο δυνατόν στην αρχική του λειτουργική μορφή! Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του ίδιου του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου μας, που κερδήθηκε!

gipedo akis 2exo 720x320

gipedo akis 720x320

Οι εργασίες έγιναν σύμφωνα με τις πρότυπες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Πρόκειται για εργασίες που κρίθηκαν απαραίτητες, γιατί ο στίβος Φιλοθέης είχε υποστεί ιδιαίτερα σημαντικές φθορές και λόγω της χρήσης, αλλά και λόγω της πλημμύρας του ρέματος του Ποδονίφτη, μετά από τις έντονες καταστροφικές καιρικές συνθήκες του Καλοκαιριού.

Η διαδικασία για την συντήρηση και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ήταν πολύ απαιτητική και χρονοβόρα, μιας και χρειαζόταν:

  1. Η γενική εκσκαφή όλης της επιφανείας του στίβου.
  2. Η κατασκευή της βάσης με διαβαθμισμένα – θραυστά – υλικά λατομείου.
  3. Η κατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές (ΠΤΠ Α265).
  4. Η επίστρωση με υψηλών προδιαγραφών συνθετικό τάπητα (τύπου “tartan sandwich” EN14877) και με τελική στρώση εθυλοπροπυλοδιενίου (EPDM).

Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών της βασικής αποκατάστασης, σειρά είχε και η γραμμογράφηση στις αγωνιστικές επιφάνειες του στίβου, περιλαμβάνοντας τις εκκινήσεις, τις διαδρομές και τους τερματισμούς των αγωνισμάτων.

Steady Go 5 720

 Η φύση, όπως αποδυκνύεται έχει πολύ «μνήμη και δύναμη» και προσπαθεί πάντα να επαναφέρει την παλαιά ισορροπία”… Έτσι, για την ιστορία που πρέπει όλοι να ξέρουμε, αξίζει να αναφερθεί ό,τι στους παλαιούς χάρτες της Φιλοθέης, η περιοχή που βρίσκεται ο Στίβος είναι οριοθετημένη και αναφέρεται ως «Βάλτος» ή σαν  «επιφάνεια ανακούφισης» του ρέματος!. Οι παλιοί ιθύνοντες όμως, θεώρησαν ότι ήταν μια χρήσιμη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να κάνουν εκεί όλες αυτές τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν οικόπεδα και κατοικίες!

Kyriakideio2 720

Σήμερα, όλα πλέον είναι έτοιμα για την Τελετή των Εγκαινίων της ανακατασκευής του ιστορικού μας Στάδιου… Ελάτε λοιπόν, να το θαυμάσουμε μαζί. Σας περιμένουμε όλους, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10:30 πμ.

Kyriakideio 720

Tην ίδια μέρα που θα διεξαχθεί από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης (Α.Ο.Φ.) η Επετειακή 30η διοργάνωση «Κυριακίδεια 2019» και θα αφορά σε αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Kyriakideio3 720