Η θρυλική ομάδα των επίλεκτων ψυχολόγων του FBI επιστρέφει, προσπαθώντας να διαβάσει το μυαλό των πιο επικίνδυνων εγκληματιών, στα νέα επεισόδια της πολυβραβευμένης σειράς.

Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα, αν γνωρίζεις καλά την ανθρώπινη φύση… Και για τα μέλη της BAU, της επίλεκτης ομάδας ψυχολόγων του FBI, η ανθρώπινη φύση είναι η ειδικότητά τους. Σύγχρονοι, δαιμόνια έξυπνοι, με χιούμορ και αστραπιαία αντανακλαστικά, έχουν ένα σπάνιο χάρισμα: «διαβάζουν» τις σκέψεις ακόμα και των πιο παρανοϊκών δολοφόνων, προβλέποντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο καθένας χρησιμοποιεί τις ξεχωριστές του γνώσεις για έναν κοινό σκοπό: να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του δράστη και να τον προλάβουν προτού ξαναχτυπήσει…
Στο συναρπαστικό 10ο κύκλο της αστυνομικής σειράς μυστηρίου, οι ευφυείς πράκτορες αντιμετωπίζουν με σθένος τους κινδύνους, εξιχνιάζουν δαιδαλώδεις υποθέσεις και ξεκλειδώνουν με τις πιο απρόβλεπτές λύσεις τα πιο σκοτεινά μυστικά του ανθρώπινου νου.

Ο επικεφαλής της ομάδας Άρον Χότσνερ, ο διαισθητικός Ντέιβιντ Ρόσι, ο ριψοκίνδυνος Ντέρεκ Μόργκαν, η ευρηματική Πενέλοπε Γκαρσία, η χαρισματικά επικοινωνιακή Τζένιφερ Τζαρό και ο ιδιοφυής Dr Σπένσερ Ριντ έχουν το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να αναλύουν συμπεριφορές, βρίσκοντας πάντα την άκρη του νήματος σε σοκαριστικές υποθέσεις που κόβουν την ανάσα.

Μετά την αποχώρηση της Μπλέικ, μια νέα πράκτορας, η Κέιτ Κάλαχαν, έρχεται να ενισχύσει την ομάδα. Θα είναι όμως έτοιμη να αντιμετωπίσει υποθέσεις που φλερτάρουν με τα όρια και σοκάρουν, αφοσιωμένη στην ακούραστη αναζήτηση της δικαιοσύνης όταν οι εξελίξεις θα την επηρεάσουν προσωπικά;