Ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, το Foyer Café Bistrot άνοιξε τις πόρτες του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας περιμένει σε ατμόσφαιρα με άρωμα από τα παλιά.

Μέσα σε ένα εμβληματικό κτήριο με ιστορία 120 χρόνων που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εγκαινιάστηκε μόλις χτες το νέο Foyer Café Bistrot, ένα νέο στέκι για όλους αυτούς που επιθυμούν να βιώνουν καθημερινά την εμπειρία ενός χώρου υψηλής αισθητικής.

Από σήμερα θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και κατά την διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων και των δρώμενων που φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Φιλικό και φιλόξενο, με ξεχωριστές μουσικές επιλογές, ιδιαίτερες γεύσεις και μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών με εκλεκτές ετικέτες, δίνει το στίγμα της απόλαυσης αποπνέοντας τo χαρακτήρα και το ύφος αντίστοιχων café που λειτουργούν σε μεγάλα φουαγιέ θεάτρων ευρωπαϊκών πόλεων.

foyer

Η διακόσμηση του φουαγιέ ακολουθεί πιστά τον χαρακτήρα του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο, τις παλιές αυθεντικές καρέκλες του θεάτρου, οι οποίες φέρουν ειδική αρίθμηση, τις φωτογραφίες-τεκμήρια μιας άλλης εποχής, τα έπιπλα και τα αντικείμενα με πρωταγωνιστή το κλασικό πιάνο του θεάτρου, να δημιουργούν την αίσθηση βερολινέζικου και γαλλικού bistro εναρμονισμένα απόλυτα με τον χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου.

Άρωμα θεάτρου, νοσταλγία, προσωπικότητα, ατμόσφαιρα: με αυτά τα απλά αλλά και τόσο σημαντικά συστατικά φτιάχτηκε το Foyer Café Bistrot, συνδέοντας τις μνήμες του παρελθόντος με το παρόν, μέσα σε έναν ιδιαίτερο χώρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Αλέξης Σολομός και ο Κάρολος Κουν, αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Πειραιώτισσα Κατίνα Παξινού και η Κυβέλη.

foyer

Το νέο αυτό εγχείρημα, που φέρει την υπογραφή των Πειραιωτών Κοσμά Καραβά, Δημήτρη Παναγόπουλου και Γιώργου Νικολάου, θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης για την καθημερινή ψυχαγωγία, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την νοσταλγία και την ποιότητα.

Info
Foyer Café Bistrot
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32

πηγη, click at life