Το ιστορικό, θεωρητικό έργο «Το Κεφάλαιο» (Das Kapital) του Καρλ Μαρξ σε εικονογραφημένη έκδοση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία του 2018 στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Αναγνωστικής Συμπεριφοράς, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

to kefalaio tou karl marks metaksu ton korufaion paidikon biblion stin kina

Στην καινούρια έκδοση, «Το Κεφάλαιο» συμπτύχθηκε σε 150 σελίδες με έγχρωμες εικόνες, ζωγραφισμένες στο χέρι, για να προσελκύσει τους αναγνώστες ηλικίας 8 έως 14 ετών. Η νέα έκδοση κυκλοφόρησε με αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρλ Μαρξ.

Ο Γερμανός φιλόσοφος Καρλ Μαρξ εξακολουθεί να τιμάται στην Κίνα, όπου τα έργα του επηρέασαν τους κομμουνιστές ηγέτες, όπως οι Μάο Τσε Τούνγκ και Τσου Εν Λάι, οι οποίοι ηγήθηκαν της κομμουνιστικής επανάστασης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

to kefalaio tou karl marks metaksu ton korufaion paidikon biblion stin kina

Η έγχρωμη παιδική έκδοση του «Das Kapital» του Καρλ Μαρξ που τιμήθηκε ως ένα από τα 24 καλύτερα παιδικά βιβλία στην Κίνα, το 2018, περιγράφει την ουσία του διάσημου έργου πολιτικής οικονομίας, συστήνει τον Μαρξ και παρουσιάζει την παγκόσμια επιρροή του βιβλίου.

Περίπου 1.000 παιδικά βιβλία από περισσότερους από 100 εκδοτικούς οίκους σε εθνικό επίπεδο συμμετείχαν στον διαγωνισμό.