Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χαρακτηρισμούς που του έχει απευθύνει, εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα, ο Κώστας Ζουράρις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής (χάνει την έδρα αν διαλυθούν οι ΑΝΕΛ), δήλωσε κατά την τοποθέτησή του στην ψήφιση του πρωτοκόλλου για το ΝΑΤΟ, είπε πως ο κ. Μητσοτάκης του έχει απευθύνει δύο «ηπίως ατιμωτικούς» χαρακτηρισμούς και έναν τρίτο που «συνεπάγεται καταδιώξεις ποινικές».

«Βεβαίως υπήρξα γυρολόγος επί 50 χρόνια στις 8 γωνιές των ανέμων όπως λέει ο Σεφέρης. Κήρυξα τον ελληνικό λόγο και πολιτεία σε 16.000 φοιτητών σε 4 ηπείρους», είπε και πρόσθεσε: «βεβαίως υπήρξαν μαριονέτα! Που σημαίνει κατ’ εικόνα και ομοίωση των ελληνικών στοιχείων του πολιτισμού γιατί υπηρέτησα με σεβασμό τον μέγα Έλληνα λόγο».

 Ωστόσο εκεί που αντέδρασε έντονα και ενδεχομένως ξεπέρασε τα όρια ήταν όταν αναφέρθηκε στο τρίτο στοιχείο της επίθεσης του κ. Μητσοτάκη: «Ο μαξυλάκας πρόεδρος αρχοδεξιός κ. Μητοστάκης, ετόλμησε να πει το εξής: με την ετοιμόρροπη πνευματική του κατάσταση είπε ότι είμαι βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας! Καλέ μου κύριε Δένδια σημαίνει ότι τα έπιασα, ότι χρηματίστηκα σε τιμή ευκαιρίας! Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται ο αρχηγός σας να εκλιπαρεί ψηφαλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του», είπε και κατέληξε: «Ούτε στο υποπόδιο των ποδιών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο μου με τον Μητσοτάκη! Αυτός ο ασχετίλας!».