Το 40λεπτο βίντεο της Latifa Al Maktoum, πριγκίπισσας του Ντουμπάι και κόρης του κυβερνήτη του, σείχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum καθηλώνει. Πρόκειται για την κραυγή βοήθειας μιας νεαρής γυναίκας, η οποία μπορεί να έχει μεγαλώσει μέσα σ’ ένα περιβάλλον απίστευτου πλούτου, όπως όμως εξηγεί, έχει στερηθεί κάτι που εμείς στη δύση θεωρούμε απολύτως δεδομένο: την ελευθερία της επιλογής.

Με τη χθεσινή δημοσίευση εκτενούς ρεπορτάζ για την υπόθεση της Sheikha Latifa, όπως έχει γίνει γνωστή, στους New York Times, εντείνεται η πίεση στις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την τύχη της 32χρονης, η οποία φέρεται να αποπειράθηκε να αποδράσει από τον έλεγχο του πατέρα της τον περασμένο Μάρτιο, όμως οδηγήθηκε πίσω στο Ντουμπάι λίγες μέρες αργότερα.

Στο βίντεο, η ίδια λέει ότι είχε προσπαθήσει πρώτη φορά να δραπετεύσει από την πατρίδα της το 2002. Μετά την αποτυχία της κρατήθηκε και βασανίστηκε για περισσότερα από τρία χρόνια. Στο ίδιο βίντεο προειδοποιεί: “Πολύ σύντομα θα φύγω με κάποιον τρόπο και δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αλλά είμαι 99% σίγουρη πως θα λειτουργήσει […] Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, δεν είναι καλό – είτε είμαι νεκρή είτε σε μια πολύ, πολύ κακή κατάσταση”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η οικογένειά της έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες της τον περασμένο Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας ότι είναι πια ασφαλής στο σπίτι της, αφού επέζησε μια φερόμενη απαγωγή. Όμως η υπόθεση, που λαμβάνει ολοένα και περισσότερη δημοσιότητα, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην εικόνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Πηγή,www.a8inea.com )