Το βαρομετρικό χαμηλό «Ωκεανίς» σκέπασε την Ελλάδα και έφερε χιόνια από πολύ νωρίς το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στα «λευκά» ο Χορτιάτης – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» στη Θεσσαλονίκη.

Screenshot 2019 02 23 at 09.44.44

Από τις 5 τα ξημερώματα χιονίζει στο κέντρο της πόλης, όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι. Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται και στην Καλαμαριά.

Ήδη συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν και στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Κλειστοί αυτή την ώρα είναι οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Επί ποδός είναι και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει στη διάθεσή της πάνω από 5.000 τόνους αλάτι. Μηχανήματα έργου βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σάββατο, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα επικρατεί παγετός.