Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ ( Golcuk) ( σ.σ. θάλασσα του Μαρμαρά) και Άκσαζ ( Aksaz)( απέναντι από τη Ρόδο).

Με 102 πλοία στο Αιγαίο, στην περιοχή της Κύπρου και στην Μαύρη Θάλασσα θα πραγματοποιηθεί η ναυτική άσκηση ῾Γαλάζια Πατρίδα᾽᾽που σχεδιάζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ ( Golcuk) ( σ.σ. θάλασσα του Μαρμαρά) και Άκσαζ ( Aksaz)( απέναντι από τη Ρόδο).

Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης. Παράλληλα τα ελικόπτερα , τα αεροσκάφη επιτήρησης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Πατρίδας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurkαναφέρεται σε ᾽ναυτική άσκηση-σενάριο πολέμου᾽᾽και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις το ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Τη Γαλάζια Πατρίδα θα την παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

πηγη