Συνέντευξη  εφ’ όλης της ύλης της Αντιδημάρχου Καθαριότητας   & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθεής – Ψυχικού, κας.Κατερίνας Πετρίτση – Μουράντ στην τοπική “Εφημερίδα Φιλοθεής-Ψυχικού & Νέου Ψυχικού” και στον Μάριο Μωυσίδη.

 

Κυρία Μουράντ, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την προσωπική σας πορεία. Έχετε χρόνια αυτοδιοικητικής εμπειρίας, όμως εξίσου εντυπωσιακή είναι η επαγγελματική σας σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.

Είμαι απόφοιτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και έχω ειδικευθεί στο Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση.

Υπήρξα στέλεχος Φαρμακευτικών Πολυεθνικών Εταιριών ως Διευθύντρια Αγοράς για την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Με την Αυτοδιοίκηση ασχολούμαι από το 1998 εκλεγμένη στο Δήμο Φιλοθέης και παράλληλα με τη δουλειά μου, θεώρησα καθήκον μου να συνεισφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Μέχρι σήμερα εκλέγομαι συνέχεια, στις εκλογές του 2014 ήρθα πρώτη με 1205 ψήφους Δημοτική Σύμβουλος σε όλο το Δήμο, δείγμα εκτίμησης της δουλειάς μου από τους συμπολίτες μου.

Στον νέο Καλλικρατικό Δήμο από το 2011 μέχρι και σήμερα είχα τις θέσεις της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Αντιδημάρχου Φιλοθέης και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αντιδήμαρχος θεμάτων Καθαριότητας, αναπληρώτρια Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτές είναι μερικές από τις θέσεις που έχετε υπηρετήσει με επιτυχία. Έχετε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, και έχετε μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Ποια τα μυστικά μιας πετυχημένης θητείας, επιγραμματικά.

Οι πετυχημένες πορείες δεν έχουν μυστικά, έχουν σκληρή δουλειά, καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους, για να αποδώσουν στους στόχους που βάζουμε, ανθρώπινη προσέγγιση στα προβλήματα των συμπολιτών μας, πειθαρχημένο πρόγραμμα και πάνω από όλα όραμα και ήθος που υπηρετούμε, αξίες που πιστεύουμε!!

Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Πολιτών» του Παντελή Ξυριδάκη, ανανεώνεται, ενισχύεται. Έχετε κατακτήσει από τις πρώτες θέσεις στην προτίμηση των συνδημοτών μας. Ποιοι οι στόχοι σας, κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, πρέπει η κεντρική εξουσία να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο,  δίνοντας πόρους και μέσα  ώστε να υλοποιηθούν σύγχρονα προγράμματα, να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες, για  να μπορούμε να προσεγγίσουμε τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Υπηρετώντας το όραμα για την προστασία της φυσιογνωμίας της πόλης μας, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, πρέπει να ανοίξουμε τους δρόμους σε καινοτόμες δράσεις και προγράμματα απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Πρέπει να ολοκληρωθούν έργα σημαντικά που καθυστέρησαν, λόγω γραφειοκρατίας ή έλλειψη προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που θα καλυτερεύσουν τη ζωή  στην πόλη μας.

Η αναδιάρθρωση και αξιολόγηση των υπηρεσιών του Δήμου στα σύγχρονα δεδομένα, είναι επίσης ζητούμενο.

 Τέλος, χωρίς υπερβολή τόσο στο Νέο Ψυχικό, όσο και στη Φιλοθέη και το Ψυχικό, έχετε να επιδείξετε σημαντικό έργο. Θα θέλαμε να μας τα αναπτύξετε επιγραμματικά και να μας πείτε τα έργα που υλοποιήσατε και σας έχουν κάνει υπερήφανη;

Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας θεωρώ επιτυχία μας την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας κρατώντας την πόλη μας καθαρή και φροντισμένη και ιδιαίτερα στις πολυήμερες απεργίες, αποδείξαμε ότι ήμασταν στους 2-3 πιο καθαρούς Δήμους, σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Εισάγαμε το νέο σύστημα των υπογείων καδών οικιακών απόβλητων, κυρίως στο Νέο Ψυχικό, στις αγορές στην περιοχή του Φάρου, τοποθετώντας μέχρι σήμερα 22 υπόγειους κάδους και στις τρείς κοινότητες. Αυξήσαμε την Ανακύκλωση ανά κάτοικο 74,5 kg ετησίως, πολύ κοντά στο μέσο όρο απόδοσης της χώρας.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Υγείας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  • Κερδίσαμε προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  • Δημιουργήσαμε τον συμβουλευτικό Σταθμό για το Alzheimer και την Ενδυνάμωση της Μνήμης.
  • Συνεχίσαμε τη Μέριμνα Δημότη, τα επιδόματα για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις.
  • Ξεκινήσαμε τα Φεστιβάλ, Μαρμελάδας με την ΕΣΤΙΑ, Μικρασιατικού Πολιτισμού, τη Γιορτή Γαλλοφωνίας, Ποίησης, τα Μαθήματα Ελληνικού Θεάτρου και τη μεγάλη επιτυχία με τα Μαθήματα  παγκόσμιας & Ελληνικής Ιστορίας με την  Καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου.
  • Προωθήσαμε την Εθελοντική Αιμοδοσία, τους Καρδιαγγειακούς Ελέγχους και την πρόληψη στην υγεία.

Δημιουργήσαμε μια ομπρέλα προστασίας, σε εποχή κοινωνικής κρίσης, για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή με ευαισθησία και αλληλεγγύη , αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας.