Του Chase Peterson- Withorn/Forbes/Capital.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ μια φορά χρησημοποίησε έναν ψεύτικο πλειοδότη για να αγοράσει μια αυτοπροσωπογραφία του- μόνο και μόνο για να διασφαλίσει ότι το πορτραίτο του θα φτάσει στην υψηλότερη τιμή. Και αυτή η αποκάλυψη προέρχεται από την ένορκη μαρτυρία του πρώην δικηγόρου του, Michael Cohen, στην επιτροπή του Κογκρέσου. Ο Cohen αναφέρει ότι ο “αχυράνθρωπος πλειοδότης” έδωσε 60.000 δολάρια για τον πίνακα, τα οποία όμως επιστράφηκαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Τραμπ, σε μια κίνηση που μπορεί να αποτελεί παραβίαση του νόμου. Σύμφωνα με τον Cohen ο πλειοδότης ήταν ο δισεκατομμυριούχος Stewart Rahr.

Οι αναγνώστες του Forbes τον γνωρίζουν ως ” Stewie Rah Rah νο. ένα βασιλιά της πλάκας”. Το περιοδικό το 2013 εμβάθυνε στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του, με ένα άρθρο που είχε τίτλο “όπλα, κορίτσια και sex tapes: Η χαλαρή, ηδονιστική σάγκα του δισεκατομμυριούχου Stewart Rahr, του νο. ένα βασιλιά όλης της πλάκας”.

Όπως το είχε θέσει τότε ο Τραμπ: “Είναι διαφορετικός από τους άλλους. Έχει χαρακτήρα και έχει πλάκα να είσαι μαζί του”.

Αλλά ποιος είναι τελικά ο Stewart Rahr;

– Είναι παλιός φίλος του Τραμπ καθώς και πελάτης του. Για χρόνια το ίδρυμα του Rahr νοίκιαζε ένα πολυτελές γραφείο στον 24ο όροφο του Trump Tower, δύο ορόφους κάτω από το παλιό γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ. Μερικά τετράγωνα πιο κάτω ο Rahr είχε ένα ρετιρέ 4.000 τετραγωνικών ποδών στο κτήριο Trump Park Avenue. Το είχε αγοράζει από τον Τραμπ το 2004 έναντι 13 εκατ. δολαρίων και είχε γίνει γείτονας με τον Jared Kushner και την Ivanka Trump, πριν αυτοί μετακομίσουν στην Ουάσινγκτον. Όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε την προεδρική του υποψηφιότητα, ο Rahr ήταν ανάμεσα στο κοινό.

 Είναι συνταξιούχος και πλούσιος. Ο Rahr μεγάλωσε στο Rockaway στο Queens και όπως έχει δηλώσει όταν ήταν παιδί είχε νοσήσει με πολιομυελίτιδα. Αφού παράτησε τη νομική σχολή της Νέας Υόρκης, ανέλαβε την μικρή εταιρεία διανομής φαρμάκων του πατέρα του. Εστίασε το ενδιαφέρον του σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, προβάλοντας τον εαυτό του ως τον “αυτσάιντερ” διανομέα. Τελικά έφτασε στο να γίνει ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος στον χώρο του φαρμάκου στις ΗΠΑ. Την εταιρεία του με το όνομα Kinray, το 2010 την πούλησε στην Cardinal Health έναντι 1,3 δισ. δολάριων. Το Forbes εκτιμά ότι σήμερα η περιουσία του φτάνει τα 2,3 δισ. δολάρια.

– Λατρεύει τις διασημότητες και τις γυναίκες. Ο Rahr δημιούργησε “όνομα” από τα email που έστελνε (σε μεγάλη ποσότητα) τα οποία συχνά περιείχαν φωτογραφίες ελαφρώς ενδεδυμένων γυναικών ή με φωτογραφίες του παρέα με διασημότητες όπως ο Leonardo DiCaprio και η Paris Hilton.

– Λατρεύει να συλλέγει έργα τέχνης. Όταν το Forbes είχε επισκεφτεί το πολυτελές του διαμέρισμα, οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με έργα των Picasso, Miro και Koons. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται έργα των Damien Hirst και Alexander Calder.

– Έχει κατηγορηθεί ότι απείλησε με όπλο έναν χειριστή ανελκυστήρα. Δέκα ημέρες αφότου του απαγόρευσαν την είσοδο στο διάσημο εστιατόριο Nobu του Robert De Niro το 2012, καθώς προκάλεσε φασαρία, ο Rahr  βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα. Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία του κατέσχεσε δύο όπλα μετά από καυγά του με χειριστή ανελκυστήρα στον “Πύργο Τραμπ”.

– Πιθανώς να κατέχει ένα sex tape. “Μάλλον ήταν στην Γαλλία και ήμουν ελεύθερος”, ανέφερε ο Rahr  στο Forbes, μετά την αποκάλυψη ότι έστειλε σε φίλους του αντίγραφα ενός sex tape, που περιλάμβανε τρεις γυναίκες και βιντεοσκοπήθηκε στα πίσω καθίσματα μιας λιμουζίνας. “Γύρισα προς τα πίσω το κεφάλι μου και τα κορίτσια ήταν του στιλ, “έχουμε πάρτι””, ανέφερε.

– Είναι φιλάνθρωπος. Το ίδρυμα του, Stewart J. Rahr Foundation, έχει ως στόχο “την υποστήριξη των νέων, της εκπαίδευσης και της ιατρικής έρευνας”, ενώ χρηματοδοτεί τις αγαθοεργίες του Michael Milken και το ίδρυμα Make-A-Wish. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Rahr ήταν γνωστός για τα δάνεια που έδινε σε πελάτες του με μικρές επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να τις επεκτείνουν.