Πηγη, Newpost.gr

Αντιπαράθεση περί δανείων ξέσπασε μεταξύ του Ανδρέα Ψυχάρη και του υπουργού Σωκράτη Φάμελλου. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του πρώην βουλευτή της ΝΔ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για στεγαστικό δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός χωρίς την ύπαρξη εγγύησης.

«Δεν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση σε διαφόρους πολιτικούς που έχουν πάρει δάνεια, όπως ο κ. Φάμελλος, η κα Κουντουρά, ο κ. Κουίκ, ο κ. Νικολόπουλος, ο κ., Καμμένος , που χρωστάνε μέχρι και 1 εκατ. και δεν ξέρουμε με τι είδους εγγυήσεις το πήραν, με τι διαδικασίες και τι είδους δόσεις δίνουν» είπε ο Α. Ψυχάρης.

Ο κ. Φάμελλος απάντησε με εξώδικο και τόνισε: «Το εν λόγω στεγαστικό δάνειο έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης».

«Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο «με αέρα». Συνεπώς, δεν κινδυνεύω με κατάσχεση του ακινήτου μου, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε στην προαναφερόμενη τηλεοπτική εκπομπή, ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Φάμελλου, και προστίθεται:

«Από την πλευρά μου καλώ εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου».

Ψυχάρης: «Έλα σε debate όποτε θέλεις»

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο Ανδρέας Ψυχάρης λέγοντας πως ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μιλά για λάσπη. Και (προ) καλεί τον Σωκράτη Φάμελλο σε debate όπου και όποτε επιθυμεί.

«Επειδή αγαπητέ Σωκράτη @SFamellos ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν πρέπει να μιλάει για λάσπη, όποτε θέλεις και σε οποίο κανάλι θέλεις μπορούμε να κάνουμε ένα debate για το δάνειο του αδελφού μου, το δικό σου, της Κουντούρα, του Κουίκ»έγραψε ο Α. Ψυχάρης σε ανάρτησή του στο Twitter.