Αρχική Πολιτική Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί σε εκλογές το Μάιο

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί σε εκλογές το Μάιο

Στην εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας θα υποχρεωθεί να προχωρήσει και σε εθνικές εκλογές το Μάιο προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, σε παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, συζητώντας στην ενότητα περί των νέων πολιτικών ταυτοτήτων.

Επισήμανε ότι αυτά τα τρισήμισι χρόνια της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ προωθείται με στέρεα βήματα η πατριωτική, φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική και λαϊκή ταυτότητα της ΝΔ.  Αντίθετα η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναξιόπιστη και εξαντλείται σε μια παρωχημένη αντιδεξιά ρητορική η οποία είναι άσχετη με τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου μας.

Αναφερόμενος στις περιφερειακές εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλέξει κανένα στέλεχός του Περιφερειάρχη και θα υπολείπεται στον τομέα αυτό όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι  ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να προλάβει την αρνητική εξέλιξη και θα υποχρεωθεί σε ταυτόχρονες εκλογές. «Αν δεν το κάνει θα θέσει σε μεγάλο πρόβλημα αυτό που μέχρι τώρα έχει πετύχει, την πρωτοκαθεδρία του σε αυτόν τον ευρύτερο χώρο, εκτός ΝΔ», επισήμανε.

Σχετικά με το δίλημμα των εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών θα είναι η οικονομία και η ασφάλεια, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έχει διατυπώσεις στους συγκεκριμένους τομείς ρεαλιστικές και δεσμευτικές προτάσεις.

Επισήμανε μάλιστα ότι μέσα από το τρίπτυχο Ελευθερία- Αλληλεγγύη- πατριωτισμός, η ΝΔ μπορεί να συσπειρώσει όλους τους ¨Έλληνες. Μπορεί να συσπειρώσει πολίτες που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ψηφίσει από άκρα Δεξιά μέχρι την δημοκρατική Αριστερά, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι «όλος αυτός ο χώρος μπορεί να εκφρασθεί από τη ΝΔ για να επιτευχθεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Σε ό,τι αφορά στο επίπεδο του προεκλογικό αγώνα εκτίμηση του επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την πιο μαύρη και κίτρινη προεκλογική εκστρατεία που έχει βιώσει ο ελληνικός λαός, διότι δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί τίποτα από όσα έχει κάνει.

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών θα θέσει τη μη εκλογή στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι αυτό που σε άλλες εποχές θα είχε αποτέλεσμα, στη σημερινή δεν θα έχει καθώς ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει στις επόμενες εκλογές, με την ψήφο του να διώξει τον κ. Τσίπρα από την εξουσία, αναζητώντας ταυτόχρονα μια θετική λύση που μόνο η ΝΔ μπορεί να του προσφέρει.

Τέλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές, να υπάρχει χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές, όπως είχε συμβεί το 2014, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό του 26% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα κάνει εθνική καμπάνια με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε «αποτελεί τη μόνη στέρεη και αληθινή ελπίδα που έχει ο ελληνικός λαός».