Σλοβενία: Δεκτή η παραίτηση βουλευτή που κατηγορείται ότι έκλεψε σάντουιτς

Δεκτή έκανε το κοινοβούλιο της Σλοβενίας την παραίτηση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος LMS, Ντάρι Κράισιτς, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε ένα σάντουιτς.

Ο κ. Κράισιτς είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο εν συνεχεία έκανε λόγο για βιαστική απόφαση, συμπληρώνοντας πως οι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκε τον διαβεβαίωσαν ότι η πράξη του την οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει «κοινωνικό πείραμα» δεν συνιστά κλοπή.

Αντίθετα, σημείωσε ότι πήρε ένα σάντουιτς από κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν σημασία, και στη συνέχεια το πλήρωσε. Τόνισε, επίσης, ότι περίμενε αρκετή ώρα και αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του καταστήματος, φεύγοντας με το σάντουιτς. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψε και το πλήρωσε.

Τελικώς, ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή. Ο 54χρονος βουλευτής μετάνιωσε για την πράξη του και υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

ΑΜΠΕ, Sta