Ένα ξεχωριστό δείπνο με θέα την Ακρόπολη παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη το βράδυ σε  έξι Ελληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός έχοντας δίπλα του τον υπουργό επικρατείας  Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής  Νίκο Παππά.  Συνέφαγαν στην  ταράτσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Λεωφόρο ΣυγγρούΣτιγμιότυπο 2019 03 11 1.11.20 μμ

 Οι πληροφορίες λένε ότι  το κλίμα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο  ενώ η συζήτηση κινήθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η συνάντηση αυτή έγινε μόλις  μια εβδομάδα μετά την επίσημη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του εφοπλιστικού κόσμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

5c768f05825e630b996e25a4Εκεί να θυμίσουμε ότι υπεγράφη  νέο συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας βάση του οποίου  οι Έλληνες εφοπλιστές να δίνουν το 10% επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σε ελληνόκτητα πλοία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συμφωνία είχε πει ότι  «Αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε.»

Να σημειώσουμε  ότι «με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία μετά από αυτή την συμφωνία  θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως»

eretikos.gr