Σε χαμηλούς τόνους, καθώς δεν θέλουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ μπελάδες με την Ελλάδα ,  αλλά με επισημάνσεις που αφορούν κυρίως το διάδοχο σχήμα του Ν. Κατσέλη για την προστασία της κατοικίας, το Eurogroup  είπε όχι στην εκταμίευση της επίμαχης δόσης, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη σύνοδο στις 5 Απριλίου. Τότε θα αξιολογηθεί κατά πόσον η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση.

Βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να ανησυχεί γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει ένα σημαντικό δημοσιονομικό μαξιλάρι και έχει οδηγήσει σε καλή ρευστόητα στα δημόσια ταμεία.

Πριν την έναρξη του Eurogroup κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχείρησαν να κατευνάσουν τις όποιες ανησυχίες, διαβεβαιώνοντας πως σε γενικές γραμμές η χώρα μας είναι εντός στόχων όσον αφορά τις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις της.

Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε προσερχόμενος πως μολονότι θα ήταν πρόωρο να συμφωνηθεί αποδέσμευση της δόσης σήμερα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Εκτίμησε πως η συμφωνία αποτελεί ζήτημα ημερών, προσθέτοντας πως η Αθήνα έχει υλοποιήσει 13 από τα 16 προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι εταίροι, αν και τα προαπαιτούμενα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί προ εβδομάδων.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφέροντας προσερχόμενος πως έχει θετική εικόνα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κι ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την πρώτη κατοικία. Χαιρέτισε ακόμα ως «σπουδαίο μαντάτο» την πετυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου στις αρχές της εβδομάδας.

Η Ελλάδα είναι «εντός τροχιάς» σε γενικές γραμμές δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.