Ένα καταπληκτικό αλλά και νηστίσιμο πρωινό, που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι: pancakes με σιμιγδάλι!

Τι θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
  • 1 γεμάτη κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 50 ml. ηλιέλαιο
  • 250 ml. γάλα αμυγδάλου

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε.

AdTech Ad

Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.

Το μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα, ινδική καρύδα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr