Μετά την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών  Boeing 737 MAX 8 και 9  στην Ευρώπη, στον Καναδά και στη Βραζιλία, μετά την καθήλωση αεροσκαφών στην Κίνα και την επικοινωνία που ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε με τη διοίκηση της εταιρίας,  αποφασίστηκε η καθήλωση όλων των αεροσκαφών αυτής της σειράς προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως το λογισμικό και να εντοπιστούν τα προβλήματα που θα πρέπει να επιδιορθωθούν. Σημειωτέον ότι η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο κατακύλησε και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες αυτή τη στιγμή..

Τεράστια η ζημιά στην Boeing μετά την καθήλωση των αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ

 

Το αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της Boeing (άρθρο του 2016 με αφορμή την καθήλωση παλαιότερα άλλου τύπου αεροσκάφους της εταιρείας) 

Το αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της Boeing
Το αεροσκάφος νέας τεχνολογίας Boring 787 Dreamliner που παράγει η αμερικανική Boeing Co, χαρακτηρίστηκε από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία έναρξης της παραγωγής του, αλλά και τελικής ομαλοποίησης της γραμμής παραγωγής.

Ο στόλος των αεροσκαφών του Boeing 787, καθηλώθηκε το 2013, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις μπαταρίες των αεροσκαφών, αλλά και τα περιστατικά πυρκαγιάς και καπνού, που παρατηρήθηκαν στις ενεργειακές διατάξεις, σε μερικά από αυτά.

Ωστόσο, σήμερα το 787 έρχεται αντιμέτωπο με μία νέα πρόκληση, που εντοπίζεται στη μείωση των πωλήσεών του. Η αμερικανική εταιρία πρέπει να πωλήσει περίπου ακόμη 150 αεροσκάφη προκειμένου να καλύψει το κόστος ανάπτυξης του 787, που έφτασε κοντά στα 30 δισ δολάρια, χωρίς να γίνεται λόγος για οικονομικά κέρδη, από το αναφερόμενο μοντέλο.

Η κατάσταση για την Boeing γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τη γενικότερη μείωση των πωλήσεων στα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου. Τόσο η αμερικανική εταιρία, όσο και η ανταγωνιστική της, ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus, είναι αντιμέτωπες με μία μείωση των πωλήσεων κατά 51%, από το 2013.

Η Boeing έχει πωλήσει 1.154 αεροσκάφη 787 μέχρι στιγμής, έναντι στόχου πωλήσεων 1.300 αεροσκαφών, προκειμένου να εισέλθει στην περιοχή του οικονομικού κέρδους από την ανάπτυξη και την παραγωγή του αναφερόμενου μοντέλου.