Να με συμπαθάτε, αλλά μερικές φορές εκτιμώ ότι δουλευόμαστε χοντρά και μάλιστα μεταξύ μας.

Όλοι είδαμε την τελευταία μέτρηση της προβολής των εδρών της επόμενης σύνθεσης του ΕΚ και όλοι γίναμε μάρτυρες της απέραντης χαράς πως το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό προηγούνται όλων των υπολοίπων και πως τα ακραία και τα εξαιρετικά ακραία κόμματα φαίνονται να ηττώνται!

Το γεγονός πως τα δύο κόμματα έχουν κάτω από το 50% των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου, το παραβλέπουμε.

Ό θρίαμβος, όμως, αρχίζει να μειώνεται από την στιγμή που ο πολίτης θελήσει να δει λίγο πιο αναλυτικά τα πορίσματα και διαπιστώσει πως: η προηγούμενη 5ετία του Ευρωκοινοβουλίου αφήνει πίσω της, πάντα σε επίπεδο μέτρησης της κοινής γνώμης, το Λαϊκό και Σοσιαλιστικό Κόμμα σε πτώση και σε λαμπρή άνοδο τα ακραία κόμματα.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μήπως προλάβουμε να σώσουμε κάτι: η αντίδραση του κόσμου, η αδιαφορία του και η απαξίωσή του προς την Ευρώπη δεν αιτιολογούνται με το δήθεν επιχείρημα ότι οι Ευρώπη δεν πουλάει, αλλά με τη διαπίστωση πως αυτοί που χειρίζονται το brand name της Ευρώπης ξεπουλούν και την Ευρωπαϊκή ιδέα και τους ευρωπαίους πολίτες.

Οι ίδιες ευρωπαϊκές παρατάξεις, με τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια κόμματα στις τάξεις τους, θα παράξουν τα ίδια αποτελέσματα. Κανόνας αλάνθαστος!

Η Ευρώπη δεν διορθώνεται. Η Ευρώπη μόνο με επανίδρυση μπορεί να σωθεί. Γι’αυτό το σημείο εκκίνησης είναι η τόσο επιλογή του καθενός να πάει να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές, όσο και να διεκδικήσει ανανέωση προσώπων και ευρωπαϊκών παρατάξεων.

Μετά, θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα

 

https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/files/be-heard/eurobarometer/2019/political-landscape-developments/en-ee19-national-report-29-march-2019.pdf