Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και μεγάλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία και άλλων σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Yπενθυμίζεται πως Μόσχα και Άγκυρα, οριστικοποίησαν τη συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400, στα τέλη του 2017, έναντι του ποσού των 2,5 δισ. δολαρίων.

Στις διμερείς επαφές Ρωσίας — Τουρκίας, εκτός της παράδοσης των S-400, θα τεθούν η οικονομική συνεργασία και η κατάσταση στη Συρία.

Πούτιν και Ερντογάν έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές φέτος για τον πόλεμο στη Συρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΤASS