«Πιστεύετε πραγματικά ότι το ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να μπει στην Ευρωβουλή μετά τα όσα έκανε στην ελληνική Βουλή, με το ΚΙΝΑΛ,κά;», με ρώτησε μία ακροάτρια σε μία συνέντευξη.

«Ειλικρινά το πιστεύω της απάντησα» και όχι μόνο τεκμηρίωσα όλους τους λόγους που δικαιολογούν την απάντησή μου (βρίσκονται στο προεκλογικό μου προφίλ στο ΦΒ) αλλά προσέθεσα πως είναι και ανάγκη να μπει στην Ευρωβουλή γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ευρωπαϊκή ατζέντα και επιλογές.

Αφού η ακροάτρια επανήλθε με τέσσερεις άλλες ερωτήσεις, στο τέλος κατέληξε : «εντάξει, αλλά δεν θα ξεχάσω ότι το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισε τις Πρέσπες.»

Σήμερα, διαβάζω ότι ο δισέγγονος του Μουσολίνι, ο Caio Giulio Cesare Mussolini, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την άκρα δεξιά. Τι πρωτότυπο; Τον ρώτησαν πώς κρίνει την περίοδο του φασισμού του προπάππου του και απάντησε: «θέλω να κριθώ για το βιογραφικό μου και όχι για το όνομά μου.» Είναι αλήθεια πως έχει σπουδαίο βιογραφικό: ως «στρατιωτικός και πατριώτης» συστήνεται.

Πολύ ενδιαφέρον. Επιτέλους κάποιος είπε την αλήθεια: πως κάποιοι παίρνουν την άδολη αγάπη των ανθρώπων για τη χώρα τους και την κάνουν επάγγελμα, εισπράττουν χρήματα και οφίτσια και όταν βρεθούν σε θέση ισχύος μπορεί και να το ρίξουν στις «καλές πράξεις».

Και κάπως έτσι, βήμα-βήμα έρχεται το κακό.

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η εισαγωγή με τον διάσημο απόγονο;

Θα σας απαντήσω, πως άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν δημοσιεύματα, σοβαρά, που λένε ότι στην περίπτωση που τα δύο μεγάλα κόμματα της Ευρωβουλής (Λαϊκό και Σοσιαλιστικό-Προοδευτικό) δεν καταφέρουν να αποκτήσουν πλειοψηφία, μερικά «καλά βιογραφικά», όπως το προαναφερόμενο, έστω και από την άκρα δεξιά, είναι πρόθυμα να βοηθήσουν.

Και τότε, τι φαντάζεστε ότι θα γίνει; Τα ελληνικά κόμματα που συμμετέχουν στο Λαϊκό και στο Σοσδιαλιστικό-Προοδευτικό θα τινάξουν την Ευρωβουλή στον αέρα και οι βουλευτές του θα ανεξαρτητοποιηθούν,  για ζητήματα που αποδεδειγμένα αδιαφορούμε στην ελληνική μας επικράτεια;

Σε καμία περίπτωση. Μοναδική λύση είναι το ΠΟΤΑΜΙ να μπει στην Ευρωβουλή και μαζί άλλα κόμματα που έχουν υιοθετήσει το σχέδιο του Προοέδρου Μακρόν για την Ευρώπη, να σχηματίσουν την «παράταξη» της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και αυτή να αποτελέσει διέξοδο, εάν προκύψει ζήτημα συμμαχίας με την άκρα δεξιά.

[1] http://www.kathimerini.gr/1017604/article/epikairothta/politikh/ypoyhfia-me-to-potami-stis-eyrwekloges-h-3enh-mpalwth—stelexos-toy-kommatos-makron?fbclid=IwAR3eFdk0tUdvPhfLQlXJ0Z4zuxwyu3WEVsr__-jNsS2AuLYeN9e9KuR6BSc

 

Κανείς δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να χάσει. Το ζητούμενο είναι γιατί θέλει να κερδίσει. Με την ευρωπαϊκή ατζέντα που μόνο το ΠΟΤΑΜΙ, από όλα τα άλλα ελληνικά κόμματα διαθέτει, η θέση του  στην Ευρωβουλή σημαίνει υπεράσπιση της δημοκρατικής Ευρώπης. Με την επιλογή κάποιων ψηφοφόρων να ρίξουν το ΠΟΤΑΜΙ στις Πρέσπες, το μόνο που θα πετύχουν είναι να ξεθυμάνουν οριστικά …..και μετά να γιορτάσουν το νόμπελ που θα πάρουν τα ψάρια των Πρεσπών.