Ήταν κατά τεκμήριο από τις αξιόλογες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, πρόγραμμα με επιδραστικότητα στην τηλεθεαση, η καθημερινή «Πρώτη είδηση» που ολοκλήρωσε νωρίτερα τον κύκλο της και στάθηκε αφορμή για να παραιτηθεί ο παρουσιαστής, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την διοίκηση της ΕΡΤ έγινε πρόταση στον δημοσιογράφο να αξιοποιηθεί στην ΕΡΤ, με άλλη εκπομπή, όμως εκείνος στο κλείσιμο της εκπομπής πραγματοποίησε τον δικό του «επίλογο» με ευχαριστίες προς όλες τις κατευθύνσεις σημειώνοντας ότι «οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε «όλοι για όλα».

Θρυλείται πως η «τελεία» στην ΕΡΤική πορεία του Παναγιωτόπουλου οφείλεται στις παράπλευρες απώλειες αντιπαλότητας με εκρηκτικά χαρακτηριστικά, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον υπουργό ΨΗΠΤΕ- πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ- Νίκο Παππά, για την πορεία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

  • Πάντα στην ΕΡΤ υπήρχε αυτό το κλίμα. Παλιότερα η Ζαλοκώστα ήταν ο καθημερινός βραχνάς των δημοσιογράφων, κυρίως αυτών που είχαν επωμισθεί το πολιτικό ρεπορτάζ. Σήμερα απλώς έχει αλλάξει ο δρόμος.