Πυροβολισμοί στην αυστραλιανή πόλη της Μελβούρνης νωρίς την Κυριακή άφησαν πολλά θύματα, σύμφωνα με το AFP, που κάνει αναφορά στην τοπική αστυνομία.

Η αστυνομία της Βικτώρια δήλωσε σε ανακοίνωση της ότι το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Πράχραν της Μελβούρνης, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, γύρω από την κατάσταση των θυμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, oi πυροβολισμοί έλαβαν χώρα έξω από χώρο κοντά στο Little Chapel Street και Malvern Road στην Πράχραν περίπου στις 3.20 το πρωί.

Αυστραλοί ερευνητές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, σύμφωνα με αναφορές.Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σπάνιοι στην Αυστραλία, η οποία έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή μετά από το θάνατο 35 ανθρώπων το 1996 στο Πόρτ Άρθουρ της Τασμανίας.

Σύμφωνα με το AFP, μια δολοφονία-αυτοκτονία το περασμένο έτος που άφησε επτά μέλη μιας οικογένειας νεκρά στη Δυτική Αυστραλία, ήταν η χειρότερη περίπτωση πολλαπλών πυροβολισμών της χώρας από την υπόθεση του Πόρτ Άρθουρ.