Κεφτέδες γαλοπούλας κοκκινιστοί με μακαρόνια: Ελαφρύ πιάτο με μόνο 350 θερμίδες η μερίδα. Γλιτώνουμε 250 θερμίδες, 15 γρ. λίπος (ανά μερίδα σε σύγκριση με ένα «κανονικό» πιάτο).

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. σπαγγέτι (αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπαγγέτι ολικής άλεσης)

Για τους κεφτέδες

  • 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • 2 λεπτές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
  • 1 κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλά καρέ
  • πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλά καρέ
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τους χρειαστούμε. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε).

Σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε την ντομάτα, 50 ml νερό, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια (χωρίς να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.

Πηγή:  www.gastronomos.gr