Αρχική Υγεία Ακόμη και μια λεπτή φέτα μπέικον την ημέρα «αυξάνει τον κίνδυνο για...

Ακόμη και μια λεπτή φέτα μπέικον την ημέρα «αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο».

Γι αυτό, ας επικρατεί το μέτρο και στο φαγητό. Υποθέτουμε ότι το να φάμε μια φορά το μήνα μια φοβερή ομελέτα με μπέικον ουκ έστιν προς θάνατον. Φαίνεται πάντως ότι το πρόβλημα έγκειται γενικότερα στο επεξεργασμένο κρέας. Αφήστε πια εκείνες τις θερμίδες!

 

Η μκο Cancer Research UK υποστηρίζει ότι 5.400 από τα 41.804 κρούσματα καρκίνων του εντέρου που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι άνθρωποι δεν κατανάλωναν καθόλου επεξεργασμένο κρέας.
image from rawpixel id 393091 jpeg

Ακόμη και μικρές ποσότητες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος–όπως μια λεπτή φέτα μπέικον καθημερινά–είναι ικανές να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με μια έρευνα.

Η τελευταία έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την χρηματοδότηση της μκο Cancer Research UK έρχεται να ενισχύσει κάποια επιστημονικά συμπεράσματα, όπως εκείνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι βλαβερή.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους που συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα UK Biobank.

Στο διάστημα της έρευνάς τους, που διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια, διαπίστωσαν ότι 2.609 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο του εντέρου.