Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Μαγειρέματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
Πιάτα: 4-6

Υλικά

1000 γρ.  χταπόδι κομμένο
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml. κόκκινο κρασί
1 ½  κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 δαφνόφυλλο
2-3 μπαχάρια
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1000 ml. νερό ζεστό
80 ml. ελαιόλαδο Κρήτης Χανίων
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε  το χταπόδι με 50 ml.  νερό και το ξύδι να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να κοκκινίσει.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι.

Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά βράζουμε το φαγητό για 25 λεπτά και σερβίρουμε.

Tips:

– Στο φαγητό ταιριάζει και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
– Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό στον φούρνο, όπως θα κάναμε με το γιουβέτσι

sarakosti.gr