Ποιος έχει ξεχάσει τη στυγερή δολοφονία μιας αθώας ψυχής που ο πατέρας της την κατακρεούργησε και στη συνέχεια έβρασε τα μέλη του σώματός της; Κανείς.

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή φυλάκισης δυο ετών ήταν η τιμωρία που επέβαλε σήμερα, Τετάρτη, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον πατέρα της 4χρονης Άννυ, κηρύσσοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβρηση νεκρού.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η μητέρα της Άννυ ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Σε ό,τι αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, το δικαστήριο του επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μεροκάματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί και εκείνος σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα η ποινή του να πέσει στα εννέα έτη κάθειρξης.