Οι φήμες πηγαίνουν κι έρχονται, αλλά όποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήσεις, θα κάνει ότι δεν σε έχει ακούσει. Οι φήμες αφορούν τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον `Αδωνι Γεωργιάδη.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά ανάμεσά τους, ειδικότερα μετά το επεισόδιο με τη μη υποψηψιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος κόπηκε γιατί μάλλον υιοθέτησε την πολύ δεξιά ρητορική του`Αδωνι ή και τη δική του. Ποιος μπορεί να το ξέρει;

Γενικότερα πάντως, καθώς κινούμεθα ολοταχώς προς τις γενικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί (απαγκιστρωθεί, ίσως;)από τα πολύ …δεξιά βαρίδια του κόμματος και να στραφεί προς τον μεσαίο χώρο όπου εκεί μάχεται και το ΚΙΝΑΛ, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την ανάλυση πολλών δημοσκοπήσεων. Φυσικά και το Ποτάμι.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να περιορίσει – αν και θεωρείται απίθανο – τις επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βάλλει κατά της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και συχνά μιλάει για ακροδεξιά. Μια ρητορική που προσβάλλει τον Μητσοτάκη (προφανώς και τον ανησυχεί) δεδομένου ότι ουδεμία σχέση με την ακροδεξιά θα ήθελε να έχει, κι ας χρειάστηκε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών να κινηθεί λίγο δεξιότερα του συνήθους προκειμένου να μην χάσει ψηφοφόρους.

Οι διαφωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γεωργιάδη εντάθηκαν τον τελευταίο καιρό με αφορμή το σκάνδαλο Νοβάρτις. Ουδείς μπορεί να πει έστω και με απειροελάχιστη βεβαιότητα ότι ο Γεωργιάδης εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Ωστόσο εφόσον η υπόθεση του παραμένει ανοικτή στο εισαγγελικό γραφείο, η ΝΔ θα ήθελε να κρατήσει αποστάσεις από το σκάνδαλο, γι αυτό άλλωστε ψήφισε και υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προχθές στη Βουλή, παρ’ ότι ο ίδιος είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως από όλους να ψηφίσουν την άρση της.

Βεβαίως μεσολάβησαν για διάφορα λεκτικά παρατράγουδα που κανείς δεν ξέρει αν στόχευαν συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή πάντα τον τρόπο που η ΝΔ αντιμετωπίζει το σκάνδαλο της φαρμακευτικής. Εντύπωση δε προκαλεί στους γνωρίζοντες και στους συνήθως υποψηφιασμένους, ανάρτηση του λαλίστατου Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος κάνει λόγο για σύγκρουση μεταξύ του προέδρου και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε μια εποχή που το κόμμα οφείλει να επιδεικνύει προς τα έξω τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενιαία φωνή.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα το κλίμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ή να κουκουλωθεί. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κινείται προς τα έξω με τον αέρα νίκης και όχι με ψαλιδισμένα τα φτερά της για λόγους που δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία της ή με τα πιστεύω του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη.
newsroom