(Από την ανάρτηση του γιατρού Θανάση Δρίτσα στο facebook)

“Η τρίτη κατά σειρά διάλεξη μου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη που έγινε στις 8 Απριλίου, υγεία, οικονομία, κόστος σε σχέση με αποτελεσματικότητα, εξηγήσεις για το οικονομικό φορτίο που δέχεται η δημόσια υγεία, το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης και άλλες επίκαιρες απόψεις πάνω σε ένα καυτό ζήτημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής κο Δημήτρη Σιδερή για την σημαντική του συνεισφορά όσον αφορά τις πηγές της παρούσης παρουσίασης. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον από καρδιάς φίλο και εξ απαλών ονύχων, συμφοιτητή και διαχρονικό συνοδοιπορο Theocharis George για την ενεργητική και ωφέλιμη παρουσία του σε όλες τις διαλέξεις μου του κύκλου αυτού. Θερμότατες ευχαριστίες στον Δντη του Ιδρύματος Θεοχαράκη κο Fotis Papathanassiou για την πρωτοβουλία του να εντάξει αυτό τον κύκλο διαλέξεων στις δραστηριότητες του Ιδρύματος και για την συγκατάθεση του στην βιντεοσκόπηση από τον ποιοτικό ιστοτοπο www.blod.gr ” 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣΤΕ   www.blod.gr  την τελευταία διάλεξη του καρδιολόγου – συνθέτη Θανάση Δρίτσα 

 Η κεντρική ιδέα της σειράς διαλέξεων του Θανάση Δρίστα στο Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Η παγκοσμιοποιημένη και απρόσωπη αντίληψη γύρω από την υγεία και την αντιμετώπιση του πάσχοντα έχει οδηγήσει την ιδιότητα του γιατρού ως λειτουργού σε κρίση ταυτότητας.

Η έμφαση αποκλειστικά στα ζητήματα κόστους της υγείας έχει οδηγήσει στον απόλυτο έλεγχο των λειτουργών υγείας και σε προοδευτική κατάργηση της ελεύθερης βούλησης του γιατρού μέσα από αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες.

Στόχος του Κύκλου Διαλέξεων “Κοινωνία και Υγεία” είναι να διερευνήσει το ρόλο του θεράποντα γιατρού στις σύγχρονες κοινωνίες, να παρουσιάσουν τα σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας γιατρών και ασθενών σήμερα, να διερευνήσουν τη ζωτική σχέση κόστους περίθαλψης και αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Τέλος ο κύριος στόχος του κύκλου των διαλέξεων αυτών είναι να διερευνήσουν την κορυφούμενη ανησυχία της κοινωνίας γύρω από το βασικό ερώτημα: Εξακολουθεί να παραμένει ο «Άνθρωπος» στο επίκεντρο κάθε νέας πολιτικής υγείας

https://www.blod.gr/lectures/i-ygeia-mesa-apo-to-prisma-tis-oikonomias-i-shesi-kostous-ofelous-stin-syghroni-perithalpsi/?fbclid=IwAR1lGHfN73e4y2hZiS0c-1PnZQWqjBhCeCUhJCIt9EsZWp86bjv1EOYQH0Y</a