Σε δηλώσεις του από το  μεταλλείο του Μιτσερού, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας εξήγησε ότι ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών, τόσο στο φρεάτιο της φρίκης όσο και στο Ξυλιάτο.
Επεξηγήθηκε ο βαθμός δυσκολίας, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας, η έρευνα «πρέπει να γίνει με πάσα ασφάλεια, καθώς έχουμε έννοια του προσωπικού».
Στάθηκε στη συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες που έχουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, σημειώνοντας ότι το ρομπότ-κάμερα, που βρίσκεται στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, θα μεταφερθεί κατόπιν στο Μιτσερό.
«Υπάρχουν άλλα σχέδια για το πώς θα προχωρήσουμε. Για την πορεία που θα πάρουν οι έρευνες, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές πόρισμα και για τις δύο περιοχές» είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στο σημείο.
Εξήγησε ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχουν εμπόδια, τα οποία οι δυνάμεις προσπαθούν να ξεπεράσουν. «Μετά το ρομπότ θα ακολουθήσουν κι άλλοι τρόποι» είπε.
Ερωτηθείς για το πόσο θα συνεχιστούν οι έρευνες απάντησε σαφώς «όσο καιρό κι αν χρειαστεί», εξήγησε. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια» τόνισε, «για εξέταση του ενδεχομένου να υπάρχουν κι άλλα άτομα στο φρεάτιο».
Χθες, κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που κατεβαίνουν συνεχώς μέσα στο βαθύ φρεάτιο, κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει με πτώμα. Έφθασαν μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι 130.
Εξάλλου, δεν ανευρέθηκε ούτε το πτώμα της 6χρονης κόρης της Mary Rose, παρόλο που ο 35χρονος ύποπτος, που τελεί υπό κράτηση, υπέδειξε ότι το έριξε στη λίμνη στο Ξυλιάτο.
Σήμερα αναμένεται και ευρεία σύσκεψη όλων των ΤΑΕ για να αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος που έχει ανευρεθεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η νεκροτομή επί της σορού ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες, φαίνεται πως υπάρχει τεκμήριο που συνδέει τον 35χρονο ύποπτο και με το δεύτερο πτώμα. Ωστόσο, περισσότερο φως θα ρίξει η εξέταση DNA.
Πηγή: Philenews

 

Η πρωτοφανής στα χρονικά υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Κύπρο κι αφορά στις δολοφονίες του 35χρονου δολοφόνου, για τις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι πολύ περισσότεροι από τους δύο που έχει ομολογήσει, παίρνει νέα τροπή, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το νησί της Αφροδίτης, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα ότι ο κύκλος των δολοφονιών θα τελειώσει στους δύο…

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, που επικαλείται πληροφορίες δημοσιογράφου του Sigma τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Ο δημοσιογράφος διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, ο οποίος είπε: «22 κοπέλες είναι εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτα μέχρι τώρα η αστυνομία». Υποστήριξε ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα ο «Ορέστης», δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του.