Στη μικρή πόλη Kirchheimbolanden της Γερμανίας, μια ασυνήθιστη υποψήφια κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές. Η Lisel Heise είναι εκατό ετών και εκτιμά ότι η ηλικία της είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα για την ίδια..

 Οντας μια ηλικιωμένη γυναίκα,  η Lisel πίστευε ότι η γνώμη της δεν είχε πια καμια σημασία, ότι κανείς δεν άκουγε τα προβλήματα που την απασχολούσαν και με αυτή τη λογική σκέφτηκε ότι είναι καιρός πια να ακουστεί και μάλιστα δημοσίως. Η Lisel έχει εγγόνια και δισέγγονα και ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους μέσα από τη δράση της στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όπου ζει.

 Ενα από τα θέματα που υποστηρίζει και θα ήθελε να γίνει μια καμπάνια γι αυτό είναι το άνοιγμα εκ νέου της εξωτερικής πισίνας της περιοχής της. Και πιστεύει ότι θα πετύχει τον στόχο της. Ως μεγάλη γυναίκα εκτιμά ότι η κολύμβηση σε ανοικτή πισίνα είναι πολύ πιο αποτελεσματική για την ίδια και για τους μεγάλους ανθρώπους που όπως λέει η ίδια έχουν αρχίσει να…σκουριάζουν.

 -Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαίου (μαζί με τις ευρωεκλογές )

-Η πόλη της Heise έχει 8000 κατοίκους

-Η Heise είναι υποψήφια με το κόμμα “Wir für Kibo” το οποίο ρίχνει μεγάλο βάρος στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ευρύτερη δέσμευση του κοινού σε αποφάσεις που το αφορούν.