Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πολιτικό σχέδιό του, στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

Στα πρόσωπα των 42 υποψηφίων μας για την Ευρωβουλή καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής.

Oι επιθέσεις και οι απειλές από εκείνους που χρεοκόπησαν τη χώρα και τα αφεντικά τους, μάς κάνουν πιο δυνατούς. Όσο εκείνοι γεμίζουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα με ψέματα και απειλές, τόσο οι προοδευτικοί πολίτες θα γεμίζουν γήπεδα και πλατείες ανά τη χώρα

Οι συγκεντρώσεις μας παντού, η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός του κόσμου δεν θυμίζει μέρες χαλαρής ευρωεκλογικής μάχης, αλλά μέρες του 2015. Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος συσπειρώνεται ξανά, ενεργά δυναμικά στη Προοδευτική Συμμαχία.

Ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδιαγράψουν ότι η Ευρώπη θα γυρίσει την πλάτη στις προοδευτικές δυνάμεις. Την άλλη Κυριακή ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει προπύργιο της δημοκρατικής Ευρώπης. Με τον Πέδρο Σάντζεθ και τους Podemos να χαλάνε τα σχέδια δεξιάς-ακροδεξιάς.

Και βεβαίως, αν οι ευρωπαϊκές κάλπες στηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θετικές ειδήσεις θα έρθουν και εκεί με τη νίκη των εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Είμαστε πολλοί εκείνοι που θέλουμε να δούμε μια Ευρώπη που δομείται πάνω στις μεγάλες ιδέες και αξίες που τη γέννησαν & τροφοδότησαν την πρόοδό της. Η Ευρώπη μεγαλούργησε όταν ενώθηκε, όχι όταν χωρίστηκε. Όταν αναδιένειμε τον πλούτο, όχι όταν τον συγκέντρωσε στα χέρια λίγων.