Το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ κατόρθωσε να εισάγει την ελληνική μόδα στο Μοντρεάλ σε μια εκδήλωση για την πρόληψη των γυναικείων καρκίνων

 

Με στόχο την συγκέντρωση κονδυλίων για την ενίσχυση της έρευνας περί την πρόωρη διάγνωση του καρκίνου του ενδομητρίου και των ωοθηκών του Πανεπιστημίου McGill (The  Dovee  Project) πραγματοποιήθηκε μια λαμπρή επίδειξη ελληνικής μόδας στο Μοντρεάλ οργανωμένη από το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η δρ. Lucy Gilbert η οποία με την ερευνητική ομάδα της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Glenτου Mc Gill προσπαθεί να βρει ένα τέστ τύπου Παπανικολάου, το οποίο με αποτελεσματικότητα θα επιχειρεί διάγνωση των καρκινικών και προκαρκινικών κυττάρων του ενδομητρίου και των ωοθηκών πριν εξελιχθούν σε καρκίνο. Όπως η ίδια σημείωσε, ο καρκίνος των ωοθηκών γνωστός και ως «σιωπηρός δολοφόνος», εντοπίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να γίνονται επιθετικές θεραπείες στις ασθενείς και συχνά να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης ήταν η Ορσαλία Παρθένη του ιστορικού οίκου μόδας «Παρθένης», η οποία έδειξε μέρος της καλοκαιρινής της συλλογής με έμφαση στα μεταξωτά παρεό και τα βαμβακερά σύνολα σχεδιασμένα από τον David Dowton, διεθνούς φήμης καλλιτέχνη στον τομέα της μόδας. Τα ρούχα της Ορσαλίας έφεραν την αύρα των νησιών της Ελλάδας στο Μόντρεαλ που παλεύει ακόμη με τα κατάλοιπα του χειμώνα.

ΧΑΡΥ ΜΠΑΡΜΠΑ
Η Ορσαλία Παρθένη αποθεώνεται για τις δημιουργίες της

Η πρωτοεμφανιζόμενη εξάλλου νεαρή ελληνίδα σχεδιάστρια Εύα Σουλάκου παρουσίασε την συλλογή των μαγιό της που είναι εμπνευσμένα απο την ελληνική φύση, τις τυρκουάζ θάλασσες και τα τοπία της Ελλάδας.

Το όλο εγχείρημα ανέλαβε το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) στην προσπάθειά του να συμμετέχει στην καναδική πραγματικότητα βοηθώντας στην έρευνα Dovee και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας την σύγχρονη αισθητική της Ελλάδας στην ένδυση.

πηγη