Το ΓΕΛ Φιλοθέης με την ομάδα «New Gen Motors» κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «Land Rover 4×4 in Schools 2019” που πραγματοποιήθηκε στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές σχεδίασαν και δημιούργησαν ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα 4×4 μικρής κλίμακας  τα οποία προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό. Αυτά τα  οχήματα έχουν παρόμοιες δυνατότητες με τα κανονικά 4×4 και μπορούν να διασχίσουν μια “off  road” πίστα αγώνων με εμπόδια, κατευθυνόμενα από μακριΣύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι ομάδες μαθητών «New Gen Motors» από το ΓΕΛ Φιλοθέης, «Gravity Force» από το ΓΕΛ Φυλής και το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου αντιμετωπίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ομάδες από τις  ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Κίνα κ.ά. «Συγχαρητήρια στους νικητές για όλα αυτά τα χρόνια της προσπάθειας!  Όπως και στους γονείς, στον Λυκειάρχη και στον Γιώργο Μεσημέρη που στέκεται συνέχεια δίπλα τους, σε όλη αυτή την πορεία. Άλλη μια τρανή απόδειξη για την άριστη λειτουργία που καταφέρνουν να έχουν τα Δημόσια σχολεία του Δήμου μας, με την συνεχή υποστήριξή τους από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους ύψους 1.000.000 € την καλύτερη δημόσια παιδεία στην Ελλάδα σήμερα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά του Λυκείου Φιλοθέης διακρίθηκαν. Με 4 χρόνια παρουσίας στους διαγωνισμούς «F1 in Schools» και «4×4 in Schools», η μια διάκριση διαδεχόταν την άλλη:.

• 2016: 7η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα F1 in Schools
• 2017: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο F1 in Schools
• 2017: 6η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools – Μαλαισία
• 2017: World Team Identity Award by Scuderia Ferrari
• 2018: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 4×4 in Schools

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 από την Αγγλία και υποστηρίζεται από την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar – Land Rover, έγινε διεθνές το 2015 και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες, ενώ στους παγκόσμιους τελικούς διαγωνίζονται οι νικήτριες ομάδες μαθητών κάθε χώρας. Σύμφωνα με τον  Δημήτρη Πολυματίδη, εκπρόσωπο του προγράμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο «Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά ταλαντούχων μηχανικών για να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτόνομων και προγραμματιζόμενων οχημάτων».Τα μέλη της ομάδας που κατέκτησε την πρώτη θέση είναι τα παρακάτω: Μεσημέρης Βασίλης, Καγιούλης Στέφανος, Καραμαλίκη Άννα, Σοφιανού Τζωρτζίνα, Μαρίνης Ερμής, Τσάμης Γιώργος, Μητρόπουλος Πάνος, Κουκουνάρης Δημήτρης, Φικιώρη Ανδρεάννα, Δάφνη Μάγια, Ανδρέου Ορέστης, Κανέτης Κυριάκος. Δείτε περισσότερα στο site της ομάδας,

εδώ: https://www.newgenmotors.gr/.