Καμιά φορά μπερδεύω κι  εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Από τη μία θεωρώ την τηλεόραση χάσιμο χρόνου, από την άλλη όμως παρακολουθώ φανατικά και με τις ώρες, πολλές -πάρα πολλές- σειρές.

Επειδή όμως δεν μπορώ να ακυρώσω την πεποίθηση μου ότι θα μπορούσα τον χρόνο που σπαταλάω μπροστά στην οθόνη να τον ξοδεύω σε κάτι παραγωγικό, προσπαθώ τις περισσότερες φορές  που βλέπω back-to-back επεισόδια και κυρίως σε σειρές που δεν χρειάζονται πολλή προσοχή (όχι όπως το GOT και τα χιλιάδες ονόματα που πρέπει να θυμάσαι), να κάνω και κάτι άλλο ταυτόχρονα.

Βρίσκω πράγματα που βαριέμαι να κάνω υπό κανονικές συνθήκες, δουλειές που δεν χρειάζονται την πλήρη αφοσίωση μου για να γίνουνή μικροδουλειές που μετά από λίγο εκτελούνται μηχανικά και τελειώνουν πριν το καταλάβω.

Ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω και προσπάθησε το την επόμενη φορά (απόψε δηλαδή) που θα κολλήσεις μπροστά στο Netflix.

Μαγειρεύω
Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να βάζω το λάπτοπ στον πάγκο της κουζίνας (σε ένα προστατευμένο από φωτιές & νερά σημείο) και ταυτόχρονα να μαγειρεύω. Φτιάχνω κυρίως φαγητά που δεν σου επιτρέπουν να φύγεις πάνω από την κατσαρόλα, όπως αυτά τα λαζάνια ή αυτό το ριζότο μανιταριών με χαλούμι και αποφεύγω τα γλυκά που θέλουν ακρίβεια και συγκέντρωση.

Ιδανικές σειρές: Master Chef Australia, Chef’s Table

Ζευγαρώνω τις κάλτσες
Το ξέρω ότι το παθαίνεις κι εσύ. Έχεις αργήσει φριχτά να φύγεις από το σπίτι και ψάχνεις απεγνωσμένα το ζευγάρι της μοναδικής κάλτσας που θες να φορέσεις εκείνη τη στιγμή. Την επόμενη φορά που θα κάτσεις άνετα στον καναπέ σου για να χαζέψεις στην τηλεόραση, πάρε το συρτάρι με τις κάλτσες μπροστά σου και άρχισε να τις διπλώνεις σε ζευγάρια. Αύριο το πρωί θα μ’ευχαριστείς.

Ιδανικές σειρές: Pose, Ru Paul’s Drag Race

Douleies TV 2

Φτιάχνω τις αποδείξεις
Ως ελεύθερος επαγγελματίες πνίγομαι στην χαρτούρα κάθε τέλος του μηνός με τις αποδείξεις, τα τιμολόγια, τα συμβόλαια και γενικώς τα χαρτιά που πρέπει να παραδώσω στην λογίστρια μου. Μια χαλαρή κωμωδία που δεν χρειάζεται την πλήρη προσοχή μου είναι ιδανική για να χωρίσω τις αποδείξεις και να οργανώσω τον φάκελο με τα οικονομικά μου.

Ιδανικές σειρές: Friends, Brooklyn Nine-Nine

Σιδέρωμα, ο αιώνιος εχθρός
Όσο κι αν σιχαίνομαι το σιδέρωμα, όσο και να το αποφεύγω σαν το διάολο, υπάρχουν φορές που πρέπει να βάλω το σίδερο στην πρίζα. Θες ένα σεντόνι που διπλώθηκε χάλια και στέγνωσε σαν πατσαβούρι, θες οι πετσέτες της κουζίνας που χρησιμοποιούμε στα video μαγειρικής και πρέπει να είναι αλφάδι, με αυτά και με εκείνα έχω ένα καλάθι που πρέπει να σιδερωθεί κάθε 15 ημέρες και η καλύτερη ώρα να γίνει αυτό χωρίς να πεθάνω από ατελείωτη βαρεμάρα είναι βλέποντας μία σειρά. Πρόσεχε μόνο μην κάψεις τα χέρια σου κι έχουμε άλλα μετά.

Ιδανικές σειρές: Russian Doll, The OA

Τακτοποιώ το συρτάρι της ντροπής

Έλα τώρα…Έχεις κι εσύ αυτό το συρτάρι που έχει τιγκάρει με μικροπράγματα που δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη θέση και απλά τα πετάς εκεί. Όσο παρακολουθείς τα 5 υπέροχα αγόρια του Queer Eye να τακτοποιούν ζωές άλλων, τακτοποίησε μαζί και τη δική σου ξεκινώντας από αυτό το συρτάρι. Μάζεψε όλες τις χαλασμένες μπαταρίες μαζί σε ένα σακουλάκι για να τις πας για ανακύκλωση, ξεχώρισε ποια από τα δεκάδες γυαλιά ηλίου θα κρατήσεις τελικά και μάζεψε σε ένα κουτάκι όλα τα ανταλλακτικά κουμπάκια από φορέματα και παλτό για να τα βρίσκεις εύκολα. Μάζεψε σε έναν φάκελο βιβλιάρια και επίσημα χαρτιά, μάζεψε κάπου όλους αυτούς τους αναπτήρες και πέτα τα στυλό που δεν γράφουν εδώ και χρόνια. Θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση και δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα τα κατάφερες!

σου κι έχουμε άλλα μετά….

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ: Queer EyeTidying Up with Mari Kondo

Κατεβάζω χειμωνιάτικα / καλοκαιρινά

Παίζει σοβαρή περίπτωση η ανταλλαγή γκαρνταρόμπας μεταξύ της πάνω και της κάτω ντουλάπας, να είναι ο εφιάλτης μου. Ένα μαρτύριο το οποίο γίνεται λίγο πιο υποφερτό, όταν έχω το λάπτοπ σε ένα στρατηγικό σημείο του δωματίου ώστε να έχω οπτική επαφή ό,τι και να κάνω, να παίζει “FRIENDS”. Δεν έχει καμία σημασία αν έχω δει δεκάδες φορές το κάθε επεισόδιο. Τα φιλαράκια με κάνουν να ξεχνιέμαι από το μαρτύριο της αλλαγής της σαιζόν, πολύ περισσότερο δε όταν κατεβάζω τα μουντά χειμωνιάτικα αποχαιρετώντας το καλοκαίρι.

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ: GirlbossHow I Met Yur Mother

 

Πηγές, Popaganda.gr,  madameginger