Αρχική Διεθνή Tραμπ σε Ερντογάν: Παραιτήσου από τους S-400

Tραμπ σε Ερντογάν: Παραιτήσου από τους S-400

Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ για τους S-400 αποκαλύπτουν σήμερα πηγές από την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ατμόσφαιρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Λευκό Παλάτι ως «άκρως απογοητευτική», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το OPEN TV.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα αρθρογράφος της εφημερίδας ‘Γενί Τσαγ’, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από το Λευκό Παλάτι της Άγκυρας, προκειμένου να επιτύχει μία τετ α τετ συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ έστω και για 20 λεπτά.

Ωστόσο, αναφέρει το ethnos.gr, ο Λευκός Οίκος ήταν κάθετα αρνητικός. Η μοναδική απάντηση που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν ότι «μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί να γίνει» και το χρόνο θα τον καθόριζε μάλιστα η αμερικανική πλευρά.

Το ήδη αρνητικό κλίμα για την τουρκική πλευρά επισφραγίστηκε μετά και το τηλεφώνημα Ερντογάν – Τραμπ στις 29 Απριλίου.

Πληροφορίες μέσα από το Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν έδωσε θετική απάντηση στην πρόταση του Τούρκου προέδρου για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τους S-400, αλλά «έκοψε» και την όποια διάθεση για συμβιβασμό επέδειξε ο Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο, λέγοντάς του επιτακτικά «Παραιτηθείτε από τους S-400».