Παύθηκε από τον Πρόεδρο της Κύπρου ο Αρχηγός της Αστυνομίας, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης του serial killer.

Τι προηγήθηκε 

 

Πέραν των πενήντα λεπτών διήρκησε η συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναχωρώντας από το Προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός Αστυνομίας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά, το ανακριτικό έργο, αλλά και για τις διοικητικές έρευνες που γίνονται εντός της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς εάν έχει υποβάλει την παραίτησή του, αρκέστηκε να απαντήσει πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του».

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του υπό παραίτηση Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και συνεχίστηκε μεταξύ του κ. Νικολάου και του Προέδρου Αναστασιάδη. Γύρω στις 11:30 αναχώρησε και ο Ιωνάς Νικολάου από το Προεδρικό. «Σας ευχαριστώ πολύ», αρκέστηκε να πει ο κ. Νικολάου, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Αναμένεται εντός της ημέρας να υπάρξει τοποθέτηση εκ μέρους Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου επικαλούμενος λόγους συνείδησης, για το στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία, υπέβαλε την παραίτησή του.
Η αποχώρηση του Ι. Νικολάου έβαλε περαιτέρω πίεση προς τον Αρχηγό  της Αστυνομίας, αφού ως πολιτικός προϊστάμενος σημείωσε πώς «ο υπουργός δεν αναμειγνύεται και ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στον χειρισμό και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών». Μια δήλωση με την οποία διαχωρίζει τις ευθύνες, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες του Αρχηγού, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.